Britanska princesa Anne se nikoli ne rokuje

Britanska princesa Anne se nikoli ne rokuje (foto: Profimedia) Profimedia
27. 9. 2018

Britanska kraljeva družina ima številna kraljeva pravila, ki se jih morajo držati na dvoru, posebno poglavje pa je namenjeno tudi rokovanju.

Hči kraljice Elizabete, princesa Anne, se za razliko od drugih članov kraljeve družine nikoli ne rokuje. Kljub temu, da ostali člani kraljeve družine že leta več ne upoštevajo to kraljevo pravilo pa Anne še vedno sledi tradiciji.

"Teorija je takšna, da se ne moreš rokovati z vsemi, zato niti ne začni z rokovanjem. Še vedno se držim tega pravila, a sem opazila, da se ostali člani kraljeve družine tega več ne držijo," je v novem dokumentarnem filmu Queen of the world razkrila princesa Anne.

V dokumentarnem filmu je tako pojasnjeno, da se v starih časih člani monarhije nikoli niso rokovali, v 70-ih letih pa se je kraljica odločila, da je čas, da se člani kraljeve družine bolj približajo narodu, zato je dovolila rokovanje.

Princesa Anne je v dokumentarnem filmu tudi izpostavila, da je danes izjemno težko komunicirati z ljudmi, saj je sodobna tehnologija naredila svoje. "Težko je, ko vsi naenkrat mahajo z mobiteli in iPadi, zato sploh ne vidiš njihovih glav. Včasih ne veš niti s kom se pogovarjaš. No, jaz se nič ne zadržujem, povem jim, da naj umaknejo vse te naprave, da bi se lahko normalno pogovarjali, očitno, da imajo danes ljudje občutek, da morajo z vsakega dogodka narediti fotografijo, ker v nasprotnem niso prepričani, da so bili zares prisotni na dogodku," je še dodala princesa.

Priporočamo