Kaj bi se zgodilo na britanskem dvoru, če bi kralj Karel III. umrl?

11. 2. 2024
Deli
Kaj bi se zgodilo na britanskem dvoru, če bi kralj Karel III. umrl? (foto: Profimedia)
Profimedia

Svet je šokirala novica, da ima kralj Karel III. raka, zato so se mnogi začeli spraševati, kakšna bo usoda monarhije v prihodnosti. Še posebej, če pride do najhujšega in kralj umre?

Potem ko je kralj Karel odšel na manjši poseg, so v bolnišnici odkrili tudi raka. Kot poročajo, se kralj počuti dobro, je hvaležen svoji zdravniški ekipi in bo zaenkrat še naprej na čelu monarhije. Svojo diagnozo je želel deliti z vsemi, da bi ljudi spodbudil k pregledom in ozaveščal o raku.

Zdaj je eno glavnih vprašanj, kaj se bo zgodilo v primeru njegove smrti, pa tudi, kako bo vse skupaj izgledalo glede na to, da vemo, da je bilo vse že vnaprej pripravljeno in da se je operacija po smrti kraljice Elizabete imenovala Londonski most.

Profimedia

Operacija Most Menai je ime za operacijo v primeru kraljeve smrti in po besedah ​​nekdanjega kraljevega uradnika se je načrtovanje za to začelo prvi dan po smrti kraljice Elizabete. Po obvestilu britanske vlade in voditeljev Commonwealtha bodo zastave po vsej državi spuščene na pol droga.

Pogrebne aktivnosti za kralja Charlesa naj bi se začele takoj po novici o njegovi smrti. Po obdobju nacionalnega žalovanja ga bodo položili v spominsko kapelo Jurija VI. v Windsorju. Princ William bo takoj postal kralj, vendar se bo uradna slovesnost kronanja nekoliko zavlekla, tako kot v primeru kralja Charlesa.

Profimedia

Kate Middleton bo postala kraljica soproga, medtem ko bodo njuni otroci naslednji v vrsti za prestol. To pomeni tudi, da bodo preostali člani družine prejeli nove nazive, tako bo mali princ George postal novi valižanski princ, medtem ko bo Camilla postala vdova kraljica. ​ 

PREBERITE ŠE:

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan