Britney Spears mogoče ne bo več nikdar nastopala

Leta 2000 je prejela nagrado American Music Awards. (foto: Profimedia Profimedia, Everett) Profimedia Profimedia, Everett
Vir: Lady
24. 5. 2019

Pevka Britney Spears je verjetno v enem najtežjih obdobij v življenju. 

Njen menedžer je potrdil, da mogoče nikoli več ne bo nastopila na odru. Nenavadna izjava je šokirala vse oboževalce pevke Britney Spears (37 let). Larry Rudolph (55 let), pevkin menedžer, je namreč dejal: “Trenutno mi je povsem jasno, da ne bo več nastopila na koncertih v Las Vegasu, ki so bili že dogovorjeni. Možno je tudi, da sploh ne bo več nastopala.”

Pred kratkim je Britney mesec dni preživela v psihiatrični bolnišnici, v katero je šla prostovoljno. Ni znala namreč živeti z dejstvom, da je v bolnišnici zaradi hude bolezni pristal njen oče Jamie Spears (66 let). Ta je imel težave z debelim črevesjem, zaradi česar je bil kar mesec dni v bolnišnici. In prav oče je tisti, ki skrbi za svojo hčerko. S skupino zdravnikov in odvetnikov, namreč. Tako se je odločil že leta 2007, ko je pevka v javnosti doživela živčni zlom in je prav tako končala v bolnišnici. Britney ni ravno v bleščeči formi.

“Ne počuti se najbolje niti psihično niti fizično in ne more imeti koncertov. Ko sva lani načrtovala turnejo, me je klicala vsak dan. Zdaj pa me ni poklicala že dolge mesece, saj očitno ne namerava več nastopati,” pravi njen menedžer. Britney pa je presenetila tudi z izjavo, da jo je oče silil v droge in jo nato, v nasprotju z njeno voljo, zaprl v psihiatrično ustanovo. Njena mama Lynne (64 let) je to izjavo zanikala. Oče Jamie je odgovoren za Britneyjino premoženje, in to od takrat, ko so se pri njej pojavile psihične težave. Kljub temu pa nima pooblastil, da bi jo lahko strpal v katero od ustanov. A naj bi bil zdaj prav on tisti, ki jo je prisilil, da se prijavi v bolnišnico.

Viri blizu pevke pa pravijo, da naj bi nehala jemati zdravila, s katerimi uravnava svojo psihično stabilnost. Hkrati si želi več svobode, s čimer se sodnik ni strinjal. Zdaj mora njeno stanje oceniti strokovnjak. Pred kakšnim mesecem dni so njeni oboževalci aktivirali kampanjo #FreeBritney, s katero poskušajo dokazati, da ima nad njo oče absolutno moč. To se jim seveda zdi povsem brez potrebe. Britney na družabnem omrežju obvešča svoje oboževalce o tem, kako napreduje njeno zdravljenje. Objavila je tudi fotografije z joge, a številni dvomijo, da je njena objava.

Spomimo, da je Britney postala slavna v 90. letih prejšnjega stoletja, ko se je izstrelila s pesmima Baby One More Time in Oops … I Did It Again. Postala je najbolje prodajana najstniška zvezdnica vseh časov in si prislužila naslov princese pop glasbe. Do svojega devetega leta pa se je resno ukvarjala z umetniško gimnastiko in se udeleževala tekmovanj. Peti pa je začela v zboru baptistične cerkve. Njena mama je opazila njeno nadarjenost in se odločila, da se bo posvetila njeni karieri. Hodila je na avdicije in opazili so jo pri Mickey Mouse Clubu, v katerega je prišla, ko ji je bilo osem let. V New Yorku je nato obiskovala igralsko šolo in sodelovala je pri različnih predstavah.

Leta 1992, ko je imela deset let, je zmagala na tekmovanju Star Search, pri 11 letih je postala Mouse Spears, tu je spoznala tudi Christino Aguilera in Justina Timberlaka. Leta 1994 so to oddajo ukinili in Britney se je vrnila v rodno Louisiano, kjer je obiskovala običajno srednjo šolo. Kljub temu pa se je kmalu odločila za solistično glasbeno kariero. Leta 1998 ji je uspel veliki met. Čez štiri leta je debitirala v filmu Crossroads in čez tri leta je že doživela svoj prvi živčni zlom. Takrat so bili številni prepričani, da je to konec njene kariere, a še zdaleč ni bilo tako.

Že čez dve leti se je vrnila na vrhove glasbenih lestvic in leta 2012 so jo pri reviji Forbes razglasili za najbolje plačano pevko leta. Vsega skupaj je kar šest njenih albumov prispelo na prvo mesto lestvice Billboard 200. Leta 2011 je postala druga pevka v zgodovini ameriške glasbe (po Mariah Carey), ki je imela na vrhu te lestvice dva različna singla zapored, in to takoj po izidu. Prodala je več kot 150 milijonov albumov. V 12 letih pa je bila kar sedemkrat najbolj iskana zvezdnica na spletu. Ima svojo zvezdo na pločniku slavnih in je ena redkih, ki ima album na prvem mestu lestvic v vsakem desetletju svoje kariere.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia