Buckinghamska palača: Pretreseni ob napovedi Harryja in Meghan o umiku!

Buckinghamska palača: Pretreseni ob napovedi Harryja in Meghan o umiku! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
9. 1. 2020

Kraljeva družina je šokirana in prizadeta zaradi odločitve princa Harryja in njegove soproge Meghan, da ne bosta več opravljala kraljevskih dolžnosti. Kot poroča britanski BBC, se o tem nista posvetovala z nobenim od visokih članov kraljeve družine.

Kot poroča BBC, so bili v Buckinghamski palači neprijetno presenečeni zaradi odločitve vojvode in vojvodinje sussekških. Pojasnili so, da so se sicer začeli pogovori o njuni prihodnosti, a so bili še v zelo zgodnji fazi. Na mizi je bilo več kompleksnih vprašanj, ki bi jih morali rešiti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Harry in Meghan sta v sredo sporočila, da sta se po "večmesečnem razmisleku in notranjih pogovorih" odločila, da letos opustita kraljevske dolžnosti in da si bosta prizadevala postati finančno neodvisna.

"Zdaj načrtujeva, da bomo svoj čas delili med Združenim kraljestvom in Severno Ameriko, pri čemer bova še naprej spoštovala svojo dolžnost do kraljice," sta med drugim zapisala v uradni izjavi.

Komentatorji sicer opozarjajo, da bosta težko vodila "normalno življenje", saj da se bo interes medijev po njuni odločitve le še povečal. "Harry in Meghan sta globalna zvezdnika. Meghan je že bila slavna zaradi igralske kariere, prav tako Harry. Njegova vloga pa se bo še povečala, ko bo njegov oče postal britanski kralj in potem kasneje še njegov brat," je za BBC pojasnila zgodovinarka Kate Williams.

Harry je namreč šesti v vrsti za britansko krono - po očetu Charlesu, njegovem bratu Williamu in njegovih treh otrocih.

Analitičarka Penny Junor pa je ocenila, da njuno dejanje spominja na odločitve Harryjeve matere, princese Diane. A da se o umiku od kraljevih dolžnosti niti nista posvetovala z drugimi člani družine, pa je po njenih ocenah več kot bizarno. "Gre za to, da ne delata zase, ampak delata za družinsko podjetje," je za BBC ocenila poznavalka britanske kraljeve družine.

Priporočamo