Burak Özçivit: Po obisku Slovenije presenetil svojo ženo!

Burak Özçivit: Po obisku Slovenije presenetil svojo ženo! (foto: osebni arhiv, Facebook, (avtor Bojan Mihalič) (foto Žiga Intihar) Nejc Pernek, Helena Kermelj) osebni arhiv, Facebook, (avtor Bojan Mihalič) (foto Žiga Intihar) Nejc Pernek, Helena Kermelj
Vir: Story
18. 6. 2018

"Obisk v Sloveniji lahko strnem z eno samo besedo: perfektno. Vedel sem, da me veliko ljudi spremlja zaradi moje vloge v nadaljevanki, nisem pa pričakoval toliko zanimanja," je tik pred odhodom domov povedal postavni turški igralec Burak Özçivit iz serije Moja boš. Najverjetneje pa si takšnega zanimanja niso predstavljali niti organizatorji, kot tudi vsa Slovenija, saj je odziv vse močno presenetil.

Navdušen nad odzivom slovenskih oboževalcev je s seboj v Turčijo odnesel tudi kar nekaj izvirnih daril treh gostiteljev, nakupovalnih središč SES, ki jih je tudi vse obiskal, najprej Citycenter Celje, Europark Maribor in nato še Citypark Ljubljana. V Celju je tako dobil od oboževalk unikatno ročno izdelane čevlje zase in za svojo ženo čevljarke Lucije Kolar, obdarili so ga z nakitom Borboleta, zelo izvirna pa je bila 85-letna babica Terezija Cvikl, ki mu je napisala kar pesem. Snidenje z Burakom je nato organizirala kar njena vnukinja Jerneja, ko je videla, koliko truda je vložila njena babica: "Ko mi jo je prebrala in ko sem pozneje zasledila, da zvezdnik prihaja v Slovenijo, se mi je zazdelo, da to morajo slišati." V Mariboru je prejel svoj in ženin umetniški portret slikarke Renate Donko, umetnice, ki je znana tudi po portretih nogometaša Ronalda in pevca Enriqueja Iglesiasa.

Burak Özçivit: Po obisku presenetil svojo ženo!

Centri pa so mu podarili naslednje: Citycenter Celje gin Limbay, Europark Maribor vino potomke stare trte, znane tudi kot najstarejše trte na svetu. Zadnji gostitelj Citypark Ljubljana pa je Buraka, ki ima rad umetnost, obdaroval s profesionalnimi slikarskimi oljnimi barvami Rembrandt proizvajalca Royal Talens iz trgovine Art ter z izborom vina in žganja Divino, domače pridelave iz Goriških brd. Skupno darilo vseh treh gostiteljev, centrov, pa sta bila posoda morje s podpisom Oskarja Kogoja in lesen metuljček z idrijsko čipko, da se bo lahko tudi doma večkrat spomnil na kratek, a lep obisk Slovenije. In kako je Burak obdaril slovenske oboževalke? Nadvse prijazni turški igralec, ki je na presenečenje prispel že dan pred dogodkom, si je med večernim ponedeljkovim sprehodom vzel čas za fotografiranje in deljenje podpisov kar sredi prestolnice. Spal je v Grand hotelu Union in se redno javljal na novo ustvarjenem slovenskem profilu. Dva dni in pol, kolikor je trajal njegov obisk, je imel urnik povsem zaseden. Že naslednji dan so ga čakale oboževalke v polnem Citycentru Celje, Europarku Maribor in nato še v Cityparku v Ljubljani.

Burak Özçivit: Po obisku presenetil svojo ženo!

Njegov pohod je trajal kar več kot pol ure po rdeči preprogi, kjer se je z oboževalkami fotografiral, delil podpise, nekatere pa so ga celo poljubile! Ker Burak ne govori angleško, so vsi intervjuji potekali s prevajalko, oboževalke v centrih pa je nagovoril v slovenščini. Tokratni obisk je izkoristil še za nekaj krajših ogledov, v Ljubljani se je peljal z ladjico po Ljubljanici in obiskal Ljubljanski grad, v Celju pa so ga pogostili v Galeriji okusov. Na presenečenje marsikoga pa so opazili tudi, da se je po lokacijah v središču prestolnice peljal kar s kavalirjem. Žal prekratek obisk za vse vročekrvne oboževalke, a zanj dovolj dolg, da je okusil slovenske lepote in obljubil, da se bo mogoče vrnil in celo s seboj pripeljal soprogo. In kam se je po našem obisku lepemu Buraku tako mudilo? Domov, saj je 4. junija njegova soproga Fahriye praznovala 31. rojstni dan.

Burak Özçivit: Po obisku presenetil svojo ženo!

Kdo je lepa Burakova soproga?

Ženska, ki je obnorela Buraka, je zagotovo nekaj posebnega - in tudi je. Fahriye je lepotica, ki je rojena v Nemčiji, kjer je tudi študirala. Njeno rojstno mesto je Sollingen, kamor se pogosto vrača, zdaj tudi s soprogom. Očitno je Fahriye še vedno zelo povezana z rojstnim mestom, kamor sta se pred kratkim z Burakom tudi odpravila na obisk k sorodnikom in na ogled prekrasnega mesta ter okolice. Burak je na svojem profilu na Instagramu objavil fotografijo z gradu v Solingenu, ki je sicer znano po proizvodnji vrhunskih nožev, škarjic, tam pa ima sedež tudi svetovno znano podjetje Wilkinson. V preteklosti pa je mesto slovelo po izdelavi mečev. Fahriye je študirala na univerzi v Düsseldorfu, kjer je končala študij sociologije. Vmes je študij tudi prekinila, saj se je že začela ukvarjati z igranjem. Pri nas se je mogoče najbolj spomnimo iz serije Ko listje odpada, v kateri je zaigrala nekoliko vihravo Neždlo. Burak pa se je vanjo zaljubil pred štirimi leti na snemanju filma Calikusu oziroma Ptica pevka, kmalu pa sta skupaj posnela film Ak Sana Benzer oz. Ljubezen ti je podobna. Njuna ljubezen je res nekaj posebnega, saj sta jo okronala s poroko.

Burak Özçivit: Po obisku presenetil svojo ženo!

Živita v njeni hiši: Stanovanje z 240 kvadratnimi metri

Ne glede na to, da je Burak eden od najbolje plačanih turških igralcev, ni vzvišen. S soprogo sta premožna in bi si lahko privoščila dvorec, a živita na evropski strani Istanbula, kjer je v predelu Istinye Fahriye kupila hišo oziroma dupleks, ko še ni bila v zvezi z Burakom. Stanovanje ima 240 kvadratnih metrov in je v dveh etažah, z velike terase pa je prekrasen pogled na mesto. V spodnjem delu so salon, kuhinja in tri spalnice, kopalnica ter shramba. V zgornjem delu pa so delovna soba, kopalnica, garderoba in njuna spalnica, iz katere je izhod na teraso. Večina pohištva je iz masivnega lesa, narejenega posebej za to stanovanje. Veliko imata dizajnerskih kosov pa tudi takih, ki sta jih kupila na potovanjih ali pa na bolšjih sejmih. "Rada imam zgodovinske predmete," pravi igralka. Na eni od sten je velika stenska preproga Šeherezada, ki ji jo je kupil Burak in zanjo odštel deset tisoč dolarjev. Z mladim parom živita tudi muci Čika in Čike.

Burak Özçivit: Po obisku presenetil svojo ženo!

Burak je ljubil hčerko tekstilnega kralja

Lepi Burak je že enkrat prej bil zaročen. Ljubil je Ceylan Capo, hčerko turškega tekstilnega mogotca. A usoda ni hotela, da ostanete skupaj, nekaj dni pred njegovim 29. rojstnim dnevom je Burak tako doživel ljubezenski brodolom. Ceylan ga je namreč zapustila, ker so nanjo pritisnili starši, češ da ni dovolj dober zanjo, saj prihaja iz bolj skromne družine. Njena družina pa je zelo premožna, mati je priznana modna oblikovalka, oče pa tekstilni mogotec. Ceylan je na Dunaju študirala operno petje in zanjo so si predstavljali drugačnega življenjskega sopotnika. Danes Burak pravi, da ga je to ljubezensko razočaranje samo še utrdilo. Skratka, dekle iz dobre družine in lepotec na začetku igralske kariere, ki se je sprva preživljal kot maneken. Ta ljubezenski polom ga je samo še utrdil, tako vsaj zatrjuje danes. "Dosedanje izkušnje so me naučile, da je lahko ljubezen zelo nevarna. Zaradi nje pa ne želim izgubiti pameti. Ko sem v resni zvezi, ne dajem nikdar razloga za ljubosumje. Moja ženska se mora pač zavedati, kakšen je moj posel. Ceylan tega ni najbolje razumela, zato sva se veliko prepirala. Ona je bila tista, ki je poskrbela za ljubosumje, saj je nenehno hodila ven s prijateljicami," se Burak spominja svoje prejšnje ljubezni.

Besedilo: Sandra Bratuša in Ilona Penzeš // Fotografije: osebni arhiv, Facebook, (avtor Bojan Mihalič) (foto Žiga Intihar) Nejc Pernek, Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story13/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 13/2018

Story 13/2018, od 07. 06. 2018