Burak Özçivit z ženo kmalu skupaj v filmu!

Burak Özçivit z ženo kmalu skupaj v filmu! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
14. 2. 2018

Čeprav je lepota turškemu zvezdniku prinesla slavo in denar, mu je povzro­čila že kakšno nevšečnost. Tudi igra dobro, da ne bomo hvalili le lepote.

Burak Özçivit je ta hip najbolj vroč turški igralec in eden tistih, ki največ zaslužijo. Slavo mu je prinesel najprej videz, nato pa še igralske sposobnosti. Tako kot številni zvezdniki telenovel se je Burak namreč najprej preizkusil kot maneken. A za to svojo manekensko kariero sploh ni bil 'kriv' sam, temveč nihče drug kot njegov oče. "Ne da bi sploh vedel, je oče poslal nekaj mojih fotografij na Best Model. Žirija jih je vrgla v smeti, a jih je vseeno opazil eden od organizatorjev in poklicali so me na tekmovanje," pravi danes Burak.

Na tekmovanju za najboljšega turškega modela je seveda takoj osvojil prvo mesto, pozneje pa je na tekmovanju Najboljši model sveta (Best Model of the World) zasedel odlično drugo mesto. A kaj, ko manekenstvo ni bilo tisto, kar si je Burak želel početi vse življenje. Kot maneken je delal med letoma 2003 in 2007, a je od nekdaj nekako vedel, da bo igralec, zato se je tudi izobraževal v tej smeri. In obrestovalo se je – igralsko kariero je začel z vlogo v seriji Eksi 18, nato pa se je začel pojavljati še v drugih turških serijah in filmih. V seriji Sulejman Veličastni se je z vlogo Bali bega povzpel med najbolj priljubljene turške igralce in najbolj čedne, seveda. Mi ga ta hip gledamo v seriji Moja boš, v kateri navdušuje. Pa ne le v Turčiji in pri nas, serija je namreč izjemno priljubljena tudi drugje po svetu, med drugim v Združenih arabskih emiratih in v Južni Ameriki.

Po 18 ur na snemanju

A Burak ni le igralec, rad veliko piše, čeprav pravi, da ni pisatelj. "Pišem zgodbe, kadarkoli imam čas, kar pa ne pomeni, da sem pisatelj. Pri scenarijih pa nisem najbolj vešč. Občudujem scenariste telenovel, ki si izmišljujejo vse te zaplete," je odkrit Burak.

Časa sicer nima veliko, saj je tudi po 18 ur na snemanju in komaj si utrga kakšno uro za soprogo. "Na srečo je tudi ona igralka in me razume ter podpira. Jaz pa njo, seveda," dodaja igralec. In kdo je lepotica, ki je ukradla njegovo srce, zaradi česar so jo razglasili za najbolj srečno žensko v Turčiji? To je lepa igralka Fahriye Evcen (31 let), sicer rojena v Nemčiji, kjer je doštudirala sociologijo. Spomnimo se je iz serije Ko listje pada, kjer je igrala Neždlo. Fahriye in Burak sta se zaljubila pred štirimi leti na snemanju serije Çalıkuşu ali po naše Nezvesta ptica, nato pa sta skupaj posnela še film. Pravita, da sta takoj začutila močno privlačnost in se tudi zaljubila skoraj na prvi pogled. Postala sta sanjski par, kakor je bila sanjska tudi njuna poroka lani v Istanbulu. Zgodila se je v elitnem hotelu Sait Halim Pasha Mansion ob morju.

Najlepši Turek na planetu

Zmeda na Dunaju

Da sta res sanjska, pove dogodek z Dunaja, kamor sta šla na kratek izlet. Vse se je začelo, ko je Burak na svojem Instagramu, kjer ima več kot 10 milijonov sledilcev, objavil sliko, da je s soprogo na Dunaju. "Tam sva se sprehajala, hodila po trgovinah, si privoščila kosilo. Ko sva se vrnila v hotel, da bi pozneje ujela letalo, je bilo v lobiju že 20 ljudi, hotela sva se izmuzniti skozi restavracijo in tudi tam je bilo toliko ljudi. Komaj sva prišla do dvigala. Zaposleni v hotelu so naju želeli čim hitreje spraviti v sobo. Zaklenili so naju kar v eno izmed sob in nenehno govorili, da se jim kaj takega še ni zgodilo. Na koncu je bilo v hotelu in pred njim okoli 800 ljudi," se Burak spominja dogodka in dodaja, da sta bila v sobi kakšno uro, a so morali vseeno poklicati policijo in poslali so specialno enoto. "Nastal je stampedo, ki ga je obvladalo šele 65 policistov v 11 vozilih. Šele s policijskim spremstvom nama je uspelo priti na letališče," pravi Burak.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia, POP TV