Burt Reynolds je bil velik ljubimec in seks simbol

Burt Reynolds je bil velik ljubimec in seks simbol (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
20. 9. 2018

Poslovila se je še ena igralska legenda, v 82. letu starosti je preminil veliki igralec Burt Reynolds. Med zvezde ga je dvignil film Odrešitev.

Burt Reynolds je bil eden izmed večjih lomilcev ženskih src, seks simbol in prvi moški, ki se je gol fotografiral za revijo Cosmopolitan. Njegov predstavnik za stike z javnostjo je potrdil, da je preminil zaradi srčnega infarkta. Igralec se je sicer že dolgo boril z zdravstvenimi težavami, pred kratkim je bil na Floridi celo hospitaliziran zaradi dehidracije.

Pred osmimi leti pa je imel zaradi težav s srcem tudi težko operacijo. Vloga, ki ga je izstrelila med zvezde, je bila v filmu Deliverance oziroma po naše Odrešitev iz leta 1972, v katerem je zaigral skupaj z Jonom Voightom, očetom Angeline Jolie. Igral je tudi v številnih drugih uspešnicah, kot so Naglica, Smokey in bandit, Znova skupaj ... Po tem, ko je zaslovel s prvim filmom, je gol poziral za revijo Cosmopolitan. Številka je izšla leta 1972 in zaradi njega se je prodala v 1,5 milijona izvodov. Pozneje je govoril, da je bil jezen sam nase, ker se je slikal gol. "Kakšen egomanijak moraš biti, da se greš tako fotografirati ..." je dejal. V svoji karieri je bil tudi nominiran za oskarja, in to za vlogo pornorežiserja Jacka Hornerja v filmu Vroče noči leta 1997. Kipca ni dobil, je pa zato osvojil zlati globus.

Ločitev in bankrot

Burt pa ni slovel le kot igralec, temveč tudi kot velik zapeljivec. Imel je najlepše ženske na svetu, ki so mu dobesedno jedle z roke. Bil je v zvezi s Farrah Fawcett, Goldie Hawn, Sally Field, Dinah Shore in številnimi drugimi. Poročen pa je bil le dvakrat. S prvo soprogo Judy Carne je bil poročen leto dni, med letoma 1963 in 1964, z Loni Anderson pa od leta 1988 do leta 1993. V zakonu se jima je rodil danes 30-letni sin Quinton. Njuna ločitev pa je bila ena najbolj grdih v zgodovini Hollywooda. On jo je obtoževal, da ga je varala, ona pa je zatrjevala, da jo je fizično zlorabljal. Umazano perilo sta dolga prala, za pet let zakona pa ji je izplačal 234 tisoč dolarjev. Čeprav je služil mastne denarce, je sredi 90. let razglasil osebni bankrot. Žal je pol stoletja razuzdanega življenja pustilo velike posledice na njegovem zdravju. V zadnjem času je hodil le s pomočjo palice.

Igranju zvest do konca

Igralec ni počival, saj je snemal film Once Upon a Time in Hollywood, katerega režiser je Quentin Tarantino, v njem pa nastopajo Brad Pitt, Leonardo DiCaprio in Margot Robbie.  Film bo v kinematografe prišel prihodnje leto. Kljub zdravstvenim težavam se igralec še ni nameraval posloviti s tega sveta. V javnost je namreč prišel posnetek klica na pomoč, ki jasno kaže, da se je boril za življenje, a žal neuspešno. Moški, ki je klical, je operaterju povedal, da ima Burt težave z dihanjem, da ga obliva pot in da ga boli v prsih. Moški je še dejal, da je igralec na pol buden in da diha, a da se ne odziva na vprašanja. Kdo je moški, ki je klical, ni znano, je pa operater na igralčev dom takoj poslal reševalce, ki pa mu žal niso mogli več pomagati.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo