Caitlyn Jenner: Sprememba spola je vplivala na odnose v družini

Caitlyn Jenner: Sprememba spola je vplivala na odnose v družini (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lea
22. 5. 2017

Caitlyn Jenner je v intervjuju za priljubljeno televizijsko oddajo 20/20 iskreno spregovorila o tem, kako je njena preobrazba iz moškega v žensko vplivala na odnose z njenimi biološkimi otroki in pastorki.

Pred junijem leta 2015, ko se je na naslovni strani revije Vanity Fair predstavila kot novopečena ženska, je bila 67-letna resničnostna zvezdnica Caitlyn Jenner znana kot olimpionik Bruce Jenner.

Po spremembi spola je postala vzornica številnih ljudi po vsem svetu, ki imajo občutek, da so ujeti v napačnem telesu, a preobrazba iz moškega v žensko tudi zanjo ni bila vedno lahka. Zaradi nje med drugim očitno trpi tudi odnos z njenimi otroki. To je razkrila v iskrenem pogovoru z Diane Sawyer, ki jo je intervjuvala v televizijski oddaji 20/20.

Navadno prva naveže stike

Caitlyn ima kar šest bioloških otrok. Osemintridesetletnega Burtona 'Burta' in 36-letno Cassandro 'Casey' je dobila v zakonu s Chrystie Scott, 35-letni Brandon in 33-letni Sam Brody sta se ji rodila v času, ko je po zakonskih vodah plula z Lindo Thompson, v zakonu s tretjo ženo, 61-letno resničnostno zvezdnico Kris Jenner, pa se je razveselila 21-letne Kendall in 19-letne Kylie.

Seveda pa se je v obdobju, ko je bila poročena s Kris, navezala tudi na njene otroke iz prvega zakona z odvetnikom Robertom Kardashianom, 38-letno Kourtney Kardashian, 36-letno Kim Kardashian, 32-letno Khloé Kardashian in 30-letnega Roba Kardashiana.

"Z nekaterimi sem še naprej tesno povezana," je dejala in počasi nadaljevala: "Z nekaterimi od njih ... pa si nisem tako blizu. Moram priznati, da včasih posedam in se sprašujem: 'Ima to kaj opraviti z mojo preobrazbo? Ali pa je krivo to, da so tako zelo zaposleni, da me ne morejo več niti poklicati.'"

Po njenih besedah je prav nihče od omenjenih otrok ne kliče prav pogosto. "Največkrat sem jaz tista, ki naveže stik z njimi. Seveda me pogosteje pokličejo Jennerjevi, a tudi oni imajo svoja življenja," je žalostno vzdihnila Caitlyn, ki je bila s Chrystie poročena med letoma 1972 in 1981, z Lindo med letoma 1981 in 1986, s Kris pa med letoma 1991 in 2013, čeprav je do uradne ločitve prišlo šele leta 2015.

Da je z omenjeno naslovnico morda šokirala svoje otroke, se Američanka – kot je pojasnila – dobro zaveda: "Poznam svoje otroke. Prav gotovo so si mislili: 'Veš kaj, to je pa malo preveč.' Jaz pa na vse skupaj gledam kot na 65 let trpljenja. Imeti prečudovit posnetek svojega avtentičnega jaza je bilo zame pomembno in učinek šoka prav tako."