Camilla in Charles: Nekoč popoln par danes pred ločitvijo?

Camilla in Charles (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
13. 7. 2014

Zakaj sta Camilla in Charles nekoč veljala za popoln par? In zakaj je bil z mlado in čedno princeso Diano v zakonu neskončno nesrečen? Vprašanja, ki mogoče nikoli ne bodo dala pravih odgovorov.

Kaj ni nenavadno, da je bil Charles nesrečen v zakonu s princeso Diano, ne glede na to, da je bila mlada in lepa. Srečo je našel ob Camilli, s katero sta popoln par. Poleg tega sta dolga leta čakala, da sta lahko svojo ljubezen zaživela. Ameriška pisateljica Tracy McMillan, ki je tudi avtorica knjige Why You're Not Married ali po naše Zakaj niste poročeni, se je lotila kraljevega para in analizirala, zakaj sta tako zelo srečna.

Zanimalo jo je tudi, zakaj so lepe, pametne in uspešne ženske, kot je bila Charlesova prva žena lady Diana, samske. "Zdelo se je, kot da so člani kraljeve družine šli v trgovino in kupili ženo za princa Charlesa. Diana je bila kot neki objekt, kot bi kupovali kavč," pravi McMillanova. Kakorkoli je bil ta 'kavč' lep in udoben, za Charlesa ni bil pravi, in preostalo pohištvo tudi ne.

Trije v zakonu

Camillo so nekoč označili za rotvajlersko ljubico bodočega kralja. Vendar pa Diana ni bila Camilla, saj sta si bili povsem različni. Camilla je očitno zelo udobna in mehka, kakršen kavč mora biti. Ne dramatizira in je potrpežljiva. Vse to, kar Diana očitno ni bila. Pa čeprav je imela tisti sramežljiv pogled.

"Pri Camilli je jasno, da je Charles izbiral s srcem," je prepričana pisateljica. "In kadar je srce v igri, leta niso ovira ..." Tudi po 20 letih ljubezen ni umrla, pa čeprav sta bila oba poročena in sta imela otroke. "Ko gre za pravo ljubezen, to ni kot kozarec vode, ki ga popiješ in vode ni več. Je bolj kot pomlad, ki vedno znova prihaja."

Stara ljubezen

Charles in Camilla sta se spoznala leta 1970 na tekmi pola. Oba sta še danes zaljubljena v konje, in to je le ena od njunih skupnih strasti.

"Moja prababica naj bi bila ljubica tvojega prapradedka," je Camilla menda dejala Charlesu. To je bila Alice Keppel, ki je postala ljubica Edwarda VII. Med njima je bilo kar 26 let razlike.

Kralj je bil zelo muhast in njegovo razpoloženje je nihalo, Alice pa je bila tista, ki ga je vedno znala spraviti v dobro voljo. Ko je bil kralj na smrtni postelji, je kraljica Alexandra dovolila, da ga je Alice obiskala.

Veliko skupnega

Oba imata rada podeželsko življenje, biokmetijstvo, Škotsko in opero. Ampak Camilla je tudi zelo diskretna. Ko je s Charlesom pred 40 leti začela razmerje, o tem ni govorila niti z najboljšimi prijateljicami.

Emma Soames, vnukinja Winstona Churchilla, ki je opazovala zaljubljenca v Clarence house, je dejala, da je njuno razmerje zelo udobno in da se čuti kemija, ki vlada med njima.

"Kadar sta skupaj, vidno žarita, in očitno je, da govorita isti jezik. Poroka med Charlesom in Diano je bila pač do neke mere dogovorjena, oba sta igrala vlogo, ki so jo jima dodelili. Charles je pač opravil svojo dolžnost, a žal ni Diana mogla storiti prav ničesar, da bi preprečila globoko vez, ki je obstajala in še obstaja med njim in Camillo. In njeno orožje je vsekakor bila tudi potrpežljivost.

Preveč pije

Ni prvič, da so se pojavila namigovanja, da Camilla rada pregloboko pogleda v kozarec. Nekajkrat naj bi bila tudi že na zdravljenju, vendar se zdi, da te svoje ljubezni do pijače ne more zatreti. Prišlo je tako daleč, da so se pojavile govorice, da ji je dal princ Charles ultimat. Ali bo rekla zbogom kozarcu ali pa se bo od Camille poslovil kar sam.

Če gre verjeti tujemu tisku, naj bi Camilla tudi že zahtevala 260 milijonov odpravnine, če se s Charlesom po devetih letih zakona vendarle ločita. Kraljica Elizabeta II. je razočarana in pravi, da so njene zahteve sramotne.