Camilla naredila nekaj, česar kraljica Elizabeta II NIKOLI ne bi, to potezo ji verjetno marsikdo zameri, gre za tradicijo

1. 12. 2022
Deli
Camilla naredila nekaj, česar kraljica Elizabeta II NIKOLI ne bi, to potezo ji verjetno marsikdo zameri, gre za tradicijo (foto: Profimedia)
Profimedia

Soproga kralja Karla III, kraljica soproga Camilla, je s svojim dejanjem prekinila stoletno tradicijo Buckinghamske palače.

Odločila se je za nekaj, kar pokojni kraljici Elizabeti II. nikoli ne bi padlo na pamet - ukinila je namreč položaj dvorne dame. Kraljica Elizabeta je pogosto uživala v njihovi družbi, bile so njene svetovalke in tajnice, pogosto so jo spremljale na turnejah in ji pomagale pri opravljanju njenih dolžnosti in nalog. Za ta korak se je Camilla odločila, da bi poenostavila zadeve in je dvorne dame zamenjala s "kraljičinimi pomočnicami."

Denarni horoskop za zimske mesece: TEH 5 znakov se bo reees valjalo v denarju, morda je med njimi vaš znak? Preverite!

"Kraljica soproga ni hotela in niti ni rabila dvornih dam, kraljičine pomočnice bodo imele drugačno vlogo. Tukaj bodo, da ji nudijo podporo in delajo družbo. Na koncu zelo napornega dneva je lepo imeti dolgoletne prijatelje ob sebi," pravi vir iz kroga kraljeve palače.

Tina Maze naredila nekaj, kar ne stori prav pogosto: Pokazala je, kako velika je že njena hčerkica Anouk, ki odrašča v pravo mlado damo!

Glede na spremenljive potrebe kraljice soproge njene pomočnice ne bodo morale biti nenehno prisotne. Med njihove največje naloge bo spadala podpora Camilli pri opravljanju kraljevih dolžnosti. Pomočnice so v palači imenovali minuli teden, med njimi pa je pet žensk, ki spadajo v najožji krog prijateljev kralja Karla III in soproge kraljice. To so: oblikovalka inerierja Lady Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Toughton, Lady Sarah Keswick (sicer najstarejša Camillina prijateljica) in baronica Carlyn Chisholm.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem