Camilla zaradi princese Diane ni upala na cesto

21. 12. 2018 | Vir: Lady
Deli
Camilla zaradi princese Diane ni upala na cesto (foto: Profimedia)
Profimedia

Javnost Camille dolgo ni sprejela. 

Večina je bila namreč prepričana, da je prav ona kriva za njen zakonski brodolom s princem Charlesom. Za vojvodinjo Camillo so bili tisti časi res grozni. Javnost jo je prav sovražila. "Tega ne privoščim nikomur," danes pravi Camilla. "Bilo je res grozno obdobje. Še iz hiše si nisem več upala. Trpela pa nisem le jaz, temveč tudi moja otroka. Vsak dan sta srečevala fotoreporterje, ki so se skrivali okoli hiše po grmovju, in sta jih štela," opisuje Camilla sramoto in ponižanje, ki jih je takrat doživljala.

Danes ima Camilla 71 let in je od leta 2005 poročena s princem Charlesom. Nekateri pravijo, da sta se Charles in Camilla spoznala leta 1971 ob igri pola. Drugi pa trdijo, da naj bi se uradno predstavila na zabavi skupne prijateljice Lucie Santa Cruz. Camilla ga je očitno zelo hitro osvojila in njuna romanca se je začela že takrat. Ni bila sicer najlepša med dekleti, menda pa je imela zelo dober smisel za humor in je bila izjemno zabavna. Vendar se je pozneje princ Charles pridružil mornarici in par je bil ločen.

Medtem se je Camilla poročila z Andrewom Parkerjem Bowlesom (78 let), s katerim sta pozneje dobila sina in hčer. Vendar pa je glavni razlog za to, da sta se Camilla in Charles razšla, drugje. Na kraljevem dvoru so menili, da Camilla preprosto ni dovolj dobra, da bi postala soproga princa, ki bo nekoč zasedel britanski prestol. Zato so princu našli drugo nevesto, s katero se je leta 1981 tudi poročil. Rosno mlada Diana se je vsem očitno zdela idealna, le Charlesu ne.

Čeprav sta bila oba poročena, sta se Camilla in Charles še vedno videvala. Ko je javnost to odkrila, se je Camilla dobesedno skrivala. "Vse leto sem se skrivala, saj so name prežali povsod. Nikamor nisem mogla in takrat sem dolgčas preganjala z branjem in slikanjem. Samo otrokom se lahko zahvalim, da se mi v tistem obdobju ni zmešalo. Onadva sta se namreč edina obnašala normalno."

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografija: Profimedia

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik