Cara Delevingne: Igranje jo je popolnoma prevzelo

Cara Delevingne: Igranje jo je popolnoma prevzelo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
20. 8. 2017

Cari, ki jo je leta 2012 v kampanji za modno hišo Burberry spoznal ves svet, modni svet leži pred nogami. Krivec za to je njej zanimivi obraz, še bolj pa košate obrvi, ki so njen zaščitni znak.

A 25-letnico zadnja leta poziranje in hoja po modnih pistah ne privlačita več tako zelo. Bolj kot to jo mika igranje, ki je njena strast, zato se je odločila, da se mu popolnoma posveti. Očitno je, da je bila njena odločitev pravilna, saj ponudbe za nove vloge kar dežujejo.

V mladih letih sta jo privlačila glasba in igra

Cara Jocelyn Delevingne se je rodila 12. 8. 1992 v Hammersmithu v Londonu mami Pandori in očetu Charlesu. Ker je bila družina zelo premož­na, je dekle s starejšima sestrama Chloe in Poppy odraščala v enem od najbolj prestižnih in bogatih delov mesta, Belgravia. Kljub temu pa njeno otroštvo in mladost nista bila najbolj rožnata, saj je imela kar nekaj zdrav­stvenih težav. Kot otrok je trpela za dispraksijo ali razvojno motnjo koordinacije, ki povzroča težave z gibanjem, organizacijo in predelovanjem informacij. Zato je bilo učenje v šoli zanjo velik izziv in mu je morala posvetiti veliko časa. Pozneje, v najstniških letih, pa se je spopadala tudi z depresijo, ki ji še danes občasno povzroča težave. Sicer pa je Caro v mladih letih bolj kot poziranje pred kamero privlačila glasba. Zato se je učila igranja na bobne in kitaro, rada pa je tudi pela. Pri šestnajstih se je vpisala na šolo Bedales v Hampshiru, da bi se posvetila tako glasbi kot tudi drugi strasti, igri, a žal šolanja ni nikoli končala, saj jo je premamil svet mode.

Burberryjeva kampanja jo je izstrelila med zvezde

Cara se je kot model prvič preizkusila pri desetih letih, ko se je ob modelu Eloise Anson pojavila v enem izmed editorialov revije Vogue. Pri šestnajstih pa jo je pod svoje okrilje vzela modna agencija Storm Model Management, ki jo je vodila Sarah Doukas. Ta je Caro poznala že od malih nog, saj sta bili z njeno hčerko dobri prijateljici. Sicer pa je prav Sarah pred njo vrata v svet mode odprla tudi njeni sestri Poppy Delevigne.

A čeprav se morda zdi, da je zaradi poznanstva lepotica pri osvajanju modnega sveta imela kakšne privilegije, ni bilo tako. Tako kot vsi drugi modeli in manekenke je hodila z avdicije na avdicijo, šele po letu dni ji je uspelo dobiti prvo plačano delo. Da je postala znana po vsem svetu, pa je kriva kampanja modne hiše Burberry (2012), po kateri so ponudbe za delo začele kar deževati. Carino lepoto je namreč težko spregledati, še bolj pa njene košate obrvi, ki jih občuduje mnogo pripad­nic nežnejšega spola. Zato ni nič čudnega, da so jo za svoje kampanje in modne revije najele številne prestižne modne znamke - od Chanela in Mulberryja do Dolce & Gabbane, Jasona Wuja, Zare, Topshopa in še bi lahko naštevali.

Sicer pa se je dekle ob delu modela preizkusilo tudi kot modna oblikovalka. Za modno znamko DKNY je oblikovala kolekcijo v duhu športno uličnega stila za ženske in moške. Pri modni znamki Mulberry pa je ustvarila kolekcijo nahrbtnikov, torbic, ovitkov za telefone in računalnike in drugo.

Zaigrala bo tudi v filmu režiserja Mitje Okorna

Cara je po letu 2015 svoje delo v svetu mode začela zmanjševati, saj se je odločila, da je čas, da se posveti drugim projektom, ki so ji pri srcu. V ospredju je bilo predvsem igranje, saj jo je to privlačilo že od mladih let, zato je bila vsake ponudbe za igranje v serijah ali filmih zelo vesela. Leta 2012 je tako kot princesa Sorokina zaigrala v filmu Anna Karenina, pozneje pa tudi v filmih Playhouse Presents ter The Face of An Angel.

Čeprav so modeli redko uspešni kot igralci, je Cara dokazala ravno nasprotno. Z vsako novo vlogo je dokazala, da je nadarjena igralka, zato je začela dobivati čedalje več ponudb za delo. Prvo večjo vlogo je imela v filmu Metro, kjer je kritike pozitivno presenetila s svojo igro. Zapomnili smo si jo tudi po vlogi June Moone v filmu Suicide Squad, trenutno pa jo lahko gledamo v filmu režiserja Luca Bessona, Valerian in mesto tisočerih planetov.

Sicer pa dekle te dni v Kanadi snema film Life in a year, ki na filmska platna prihaja prihod­nje leto. V njem bo upodobila dekle, ki zboli za rakom in ima pred seboj le leto dni življenja. Njen fant, ki ga igra Jaden Smith, pa se odloči, da ji bo v času, ki ga še ima na voljo, ustvaril za celo življenje izkušenj. Zanimivo pa je, da bo film režiral slovenski režiser Mitja Okorn.

Trenutno je samska

Na ljubezenskem področju se pri Cari v zadnjih mesecih ne dogaja veliko, saj se trenutno bolj posveča karieri. Sicer pa je dekle pred leti priznalo, da je biseksualka, zadnje razmerje pa je zaključila lani jeseni. Dobro leto in pol je bila namreč v razmerju z ameriško pevko Annie Clark, znano pod imenom St Vincent, s katero naj bi bili tudi zaročeni.

Kot je Cara v tistem času zaupala medijem, naj bi bila vanjo zaljubljena do ušes in še čez, prav z njo pa je tudi spoznala, kaj prava ljubezen je. "Pred tem nisem vedela, kaj ljubezen je – prava ljubezen. Nisem razumela njene globine. Prej sem vedno mislila, da si ti proti vsemu svetu. Zdaj vem, da je smisel življenja ljubezen. Ne glede na to, ali je to ljubezen do sebe ali vsega sveta ali do tvojega partnerja," je lepotica povedala za revijo Vogue.

Tina Ambrožič