Čaroben večer z Marijo Šerifović

Čarobni večer v Ciboni je trajal dve polni uri. (foto: Goran Berovic) Goran Berovic
Vir: Lady
24. 5. 2019

Marija Šerifović je pred kratkim nastopila na nepozabnem koncertu v Zagrebu pred polno dvorano Dražena Petrovića. 

Že od prvega takta skladbe Pametna i luda, s katero je začela večer, ji je občinstvo z evforijo in petjem v en glas pokazalo, kakšne emocije goji do glasbenice, ki je zagotovo lastnica najbolj impresivnega ženskega vokala v regiji. Na navdušenje občinstva je Marija Šerifović na koncertu nanizala vse svoje velike hite, slišali smo lahko tudi Nije ljubav to in Svoja i tvoja.

Ob spremljavi vrhunsko uigranega devetčlanskega spremljevalnega benda se je na širokem repertoarju znašlo tudi nekaj svetovnih priredb, med katerimi je največ navdušenja požela priredba Show must go on skupine Queen. Zmagovalka Eurosonga 2007 je za svojega edinega gosta večera povabila mladega splitskega glasbenika Roka Blaževića, ki je na klavirju virtuozno izvedel skladbo Heroj, s katero bo letos predstavljal Hrvaško v Tev Avivu na Eurosongu.

Seveda koncert ni mogel mimo brez skladbe Molitva, ko je Marija utihnila, občinstvo pa je bilo glavni vokalist. Kraljica emocij, kakor navdušenci radi pravijo Mariji Šerifović, je svoje srce izlila v izvedbi skladbe Oliverja Dragojevića z naslovom Nocturno, s katero je raznežila vse v dvorani, in se z njo poklonila legendarnemu pevcu. Če bi vprašali občinstvo, bi se koncert lahko zagotovo zavlekel dolgo v noč. Polna vtisov je Marija po koncertu na družbenih omrežjih obljubila, da Zagreb zagotovo na ponovni koncert ne bo čakal naslednja tri leta, po naših informacijah pa prihajajo koncerti tudi v širši regiji.

Besedilo: A. P. K. // Fotografije: Goran Berović