Kako Carole Middleton skrbi za vnuke in je nenehno v senci hčerke Kate in zeta princa Williama

10. 2. 2024
Deli
Kako Carole Middleton skrbi za vnuke in je nenehno v senci hčerke Kate in zeta princa Williama (foto: Profimedia)
Profimedia

Carole Middleton je 31. januarja praznovala 69 rojstni dan. Malokdo pa ve da je ta skrbna mati in babica stena svoje družine. S tem mislimo tudi na družino hčerke Kate in njenega soproga princa Williama. 

Na zvezdnatem nebu rajskega otoka Moustique, v osrčju grenadinskega arhipelaga, noč razsvetli ognjemet ob opojnem zvoku jazz skupine. Kozarec šampanjca rosé v roki – ali je bil to koktajl? – Carole Middleton upihne svojih šestdeset sveč. Nepozaben spomin, ki pa je imel le malo skupnega z njenim 69. rojstnim dnevom letos, so zapisali pri Daily Mailu.  

Profimedia

Letos namreč ni imela velike želje po praznovanju, saj je ravno v času njenega rojstnega dne, hčerka Kate pristala v bolnici in to le teden dni po njenem 42. rojstnem dnevu. Iz palače so sporočili, da so Kate sprejeli na razkošno londonsko kliniko za "načrtovano abdominalno operacijo". Zdravstvena skrivnost, zaradi katere je morala valižanska princesa štirinajst dni ostati na pooperativnem opazovanju. 

Princ William je nato malce zmanjšal svoje obveznosti in je obiskoval svojo soprogo ter skrbel za njune tri otroke, princa Georgea (10), princeso Charlotte (8) in princa Louisa (5). "William je kot mož neverjetna opora. Precej nenavadno je, da valižanski princ odpove obveznosti, ker se njegova žena ne počuti dobro - to se v preteklosti zagotovo ne bi zgodilo - toda sodobnemu moškemu je družina pomembnejša kot karkoli drugega,« analizira Ingrid Seward, odgovorna urednica revije Majesty, za Hello!.

Profimedia

Če svoje otroke vsako jutro William odpelje v šolo, je babica Carole tista, ki jih običajno pride iskat in jih spremlja na obšolske dejavnosti. Middletonovi so zelo enotna družina in Carole je babica, ki je zelo prisotna v njihovem vsakdanjem življenju. Zato je nemogoče, da ta »pragmatična« babica – po njenih besedah ​​– ne bi priskočila na pomoč svojemu zetu, medtem ko je njena hčerka še v bolnišnici. Še posebej zato, ker je Bucklebury Manor, njegova rezidenca v Berkshiru, le 40 minut vožnje z avtomobilom od Adelaide Cottage, kjer William z družino  prebiva na kraljevem posestvu Windsor. 

Prav tako v tej očarljivi rezidenci iz 19. stoletja Kate, ki je bila 29. januarja odpuščena iz klinike, počasi okreva po operaciji. "Po mnenju zdravnikov je malo verjetno, da se bo vrnila k svojim javnim obveznostim pred veliko nočjo," je zapisano v uradnem sporočilu za javnost. Še dva meseca okrevanja, med katerima bo njena mati bila vseskozi v pomoč.  

Priznati je treba, da Carole nikoli ne zamudi priložnosti, da podpre male bodoče suverene pri njihovih vsakodnevnih nalogah, hkrati pa zagotavlja zgledno diskretnost. Enako dejanje, odkar je Kate začela hoditi s princem Williamom na univerzi St Andrews, kot je poudarila za Telegraph leta 2019. "Izkazalo se je, da je pametno, da ne rečem ničesar," je rekla brez komentarja. Vsekakor podpora iz sence, ki pa je v zadnjem času doživela razočaranja. 

Za Carole je bilo prejšnje leto kar težko, saj je junija lani propadlo njihovo družinsko podjetje Party Pieces, ki so ga ustanovili leta 1987. Pridelalo je namreč več kot 3 milijone minusa, zato je družina Middleton podjetje za dostavo prazničnih okraskov in potrebščin prodala milijonarju Jamesu Sinclarju. 

Carole Middleton s soprogom Michaelom.

Carole Middleton s soprogom Michaelom.

Profimedia

Od takrat naprej se je Carole raje izogibala soju žarometov in se ni udeležila niti tradicionalnega turnirja Royal Ascot ali turnirja Wimbledon, dveh pomembnih dogodkov na njenem koledarju. Ponovno se je pojavila šele čez šest mesecev, med božičnim koncertom, ki ga kot vsako leto od ustanovitve leta 2021 organizira valižanska princesa. Zadnji udarec milosti končno pride le nekaj dni pred božičem. 14. decembra, ko Netflix razkrije zadnje epizode zadnje sezone serije The Crown, osredotočene na ljubezensko zgodbo valižanskega princa in princese. 

Portret Carole ni laskav, če ne celo krut. Uspešna serija jo prikazuje kot glavno pobudnico srečanja med Kate in princem Williamom, ki svojo najstarejšo hčerko spodbuja, naj ne skopari s sredstvi za osvojitev srca mladega prestolonaslednika. Izkrivljena podoba, ki jo njen brat, kontroverzni Gary Goldsmith, takoj ovrže v podcastu z naslovom The Crown: Fact or Fiction: "Carole ni ta zlobna, manipulativna oseba, ki najde načine, da bi se prebila v kraljevo družino."  

Carole Middleton in Kate leta 2006.

Carole Middleton in Kate leta 2006.

Profimedia

Ne glede na to, v kolektivni domišljiji je škoda storjena: Kateina mati je ostala matriarhinja, pripravljena storiti vse, da doseže krono. Gledano skupaj leto 2023 zagotovo zanjo ni bilo najboljše. Bo 70. let praznovala v bolj mirnem vzdušju? Kdo ve, gotovo je le eno: v osrčju največjih neviht Carole Middleton zna ostati neomajena. In gre naprej. 

PREBERITE ŠE: