Carrie Fisher in Dolly Parton: Razkrite intimne skrivnosti velikih zvezdnic

Carrie Fisher in  Dolly Parton: Razkrite intimne skrivnosti velikih zvezdnic (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
28. 11. 2016

Minuli teden je v javnost pricurljalo nekaj sočnih podrobnosti iz ljubezenskih življenj legendarne igralke Carrie Fisher in zvezdnice kantrija Dolly Parton. Prva je imela afero s Harrisonom Fordom, druga pa naj bi ljubila svojo najboljšo prijateljico.

Igralka in pisateljica Carrie Fisher je v avtobiografiji The Princess Diarist med drugim napisala:

"Bila sem mlada in naivna najstnica, on pa je bil star 33 let, bil je poročen in imel je že dva otroka." 'On' je 74-letni igralec in filmski ustvarjalec Harrison Ford, ki se za zdaj še ni odzval na Carriejina poročanja o njunem razmerju, ki je po njenih trditvah trajalo tri mesece, začelo pa se je leta 1976 na snemanju filma Vojna zvezd: Epizoda IV – Novo upanje. "Bilo je intenzivno. Med tednom sva bila princesa Leia in Han Solo, lika, ki sva ju upodabljala, med vikendi pa sva bila zaljubljena in strastna Carrie in Harrison," piše 60-letna zvezdnica v knjigi, ki se bo na ameriških knjižnih policah znašla 22. novembra.

Soigralca sta prvo skupno noč preživela po zabavi za rojstni dan režiserja Georgea Lucasa, Fisherjeva, ki je poudarila, da je svojega ljubimca iz mladosti pravočasno obvestila, da bo razkrila njuno skrivno romanco, pa si je vse podrobnosti pridno zapisovala v dnevnik, na podlagi katerega je napisala knjigo. Njuna afera ne bi bila prav nič sporna, če 'Indiana Jones' v tistem času ne bi bil poročen s svojo prvo ženo Mary Marquardt, s katero ima sinova Benjamina in Willarda in od katere se je ločil leta 1979. Mimogrede, Harrison, ki se je pozneje poročil s scenaristko Melisso Mathison, je od leta 2010 poročen z igra­lko Calisto Flockhart, Carrie pa je bila med letoma 1983 in 1984 poročena z glasbenikom Paulom Simonom. Nekdanja ljubimca sta se ponovno družila lani, ko sta snemala film Vojna zvezd: Sila se prebuja, a danes ju ne veže nič več od prijateljstva in poslovnega sodelovanja.

Judy Ogle

Javnost pa je minuli teden zabavalo ljubezensko življenje še ene velike zvezdnice, igralke, pisateljice, humanitarke, poslovne ženske in predvsem kraljice kantrija Dolly Parton. Robert Randolph je v svoji novi knjigi Doctors to the Stars, ki posega v življenje legendarne 70-letnice, o kateri se že dolga leta šušlja, da ljubi ženske, namreč zatrdil, da ima lezbično razmerje. Njen kar 50-letni zakon s poslovnežem Carlom Thomasom Deanom naj bi bil le krinka za javnost, v resnici pa menda piše lezbično ljubezensko zgodbo s prijateljico iz mladosti Judy Ogle. Randolph trdi, da je o intimnem razmerju Dolly in Ogle malo pred svojo smrtjo spregovoril dr. Arnold Klein, ki sta ga obe vpleteni obiskovali skupaj in ki je trdil, da pred njim nikoli nista skrivali medsebojne ljubezni.

Dr. Klein je bil prepričan, da Dolly svoje istospolne usmerjenosti nikoli ne bi priznala, saj se boji, da bi s tem odgnala številne oboževalce.

"Svojo kariero ima raje od svojega dekleta, zato priznanje zanjo preprosto ne pride v poštev. Meni, da je sramota, da je širnemu svetu lagala o svojem lažnem zakonu," je menda izjavil dr. Klein.

"Glede svoje lezbične usmerjenosti je Dolly odkrita le s svojimi prijatelji, ne pa tudi s svojimi oboževalci," je zapisano v knjigi o prsati zvezdnici kantrija, ki je poročena od leta 1966, a se z možem zelo redko pojavlja v javnosti. Dolly vztrajno zanika govorice, da je lezbijka, priznava pa, da sta si z Ogle zelo blizu in da včasih celo spita v isti postelji, a le zato, ker sta že od tretjega letnika srednje šole najboljši prijateljici.

Tim Jeras

Priporočamo