Ceca o odnosu do Slovenije in - kuhanju!

Ceca o odnosu do Slovenije in - kuhanju! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
25. 4. 2017

Gospodarsko razstavišče bo v drugi polovici maja vnovič poplesovalo v ritmih balkanske glasbene dive Svetlane Ražnatović – Cece, ženske ikone, ki je nesporno zaznamovala zadnjih nekaj desetletij. V intervjuju za revijo Nova je tako spregovorila tudi o svojem odnosu do Slovenije in slovenskega občinstva ter o svojih kuhinjskih veščinah in sproščenih trenutkih v športnih oblačilih.


Slovensko občinstvo s svojim koncertom razveselite zgolj enkrat letno. Kakšna so zato vaša pričakovanja v povezavi z majskim koncertom?

Pričakovanja so seveda zelo velika, saj se že zelo veselim vnovičnega snidenja s slovenskim občinstvom. Upam, da so že vsi kupili vstopnice in da bo tudi ta koncert razprodan. Kot veste, se zelo rada vračam v Slovenijo, in koncert v maju bo zato prav nekaj posebnega.

Kakšna je po vašem občutku slovensko občinstvo, glede na to, da ste nastopili širom sveta?

Moram priznati, da mi je všeč. Ljudje poznajo moje pesmi in jih skupaj z menoj glasno prepevajo. Včasih me zelo presenetijo, saj poznajo tudi tiste manj poznane pesmi. To je vse, česar si pevka lahko želi, tako da sem zelo zadovoljna.

Kakšna pa je po vašem mnenju naša državica? Ste si že vzeli čas in si ogledali katere slovenske znamenitosti?

Joj, kadar koncertiram v Sloveniji, nimam prav veliko časa za potepanja. Običajno je moje bivanje pri vas omejeno zgolj na hotel in koncertno dvorano. Ljubljana je sicer čudovito mesto. Menim, da si bom morala vzeti nekoliko več časa in si ogledati še stari del, o katerem sem slišala že toliko lepih stvari. Vsi prijatelji so mi priporočili, naj ga obiščem, a do zdaj še nisem imela kaj dosti časa. Bled ima v mojem srcu prav posebno mesto. Jezero, otok, hribi, mir, pravi kraj za oddih, zato je tudi tako priljubljen med srbskimi gosti.

Ste imeli morda čas poskusiti tudi kakšne slovenske specialitete? Katera vam je najljubša?

Odkrito povedano se na to ne spoznam dosti. Moj jedilnik je običajno sestavljen iz solate, ribe in podobnih dobrot, zato niti kaj dosti ne eksperimentiram. Nisem še utegnila poskusiti vaših štrukljev, žgancev in preostalih dobrot, upam, pa da mi bo tudi za to nekoč ostalo kaj časa.

Kako dobro pa se sami znajdete v kuhinji?

Zelo dobro, vendar nimam kaj preveč časa za kuhinjske čarovnije. Moj sin je pred leti v eni izmed oddaj povedal, da me nikoli ni videl med kuhanjem, no, le enkrat, pa še takrat me je slikal, ker drugače ne bi nihče verjel. To je morda res, saj na mojem urniku res ni veliko časa za kuhanje.

Ves čas ste izpostavljeni pritiskom javnosti, kameram in paparacem, pa vendar ste za štirimi stenami svojega domovanja varni. Kako pa vam je všeč življenje običajne ženske?

Seveda, takšno je moje življenje, kadar sem doma. Najraje sem v trenirki, povsem sproščena in se ne obremenjujem z videzom.

Vam je ljubši domači ambient ali vam je ljubši glamurozni način življenja s potovanji in zabavami?

Zelo rada sem doma, saj potrebujem mir in počitek ob natrpanem urniku. Poleti se pa z veseljem za mesec dni preselim na Ciper v svojo hišo, kjer uživam v miru in soncu, da napolnim baterije za jesenske koncerte.

Koncert priljubljene srbske folk pop pevke bo 20. maja na Gospodarskem razstavišču, kjer bo nastopila v sklopu svetovne turneje Autogram. Tako bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji njenih novih hitov do nepozabnih uspešnic. Autogram je sicer že 16. studijski album Svetlane Ražnatović - Cece, objavljen junija 2016.

Nika Arsovski

Priporočamo