Ceca: Skupaj z otrokoma zmoremo vse!

Ceca: Skupaj z otrokoma zmoremo vse! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lea
7. 5. 2017

Velika srbska folk pop diva, vajena bleščečega življenja, za štirimi stenami svojega doma živi povsem običajno življenje, najraje s svojima otrokoma, in v preprosti trenIrki uživa prosti čas, ki ga je ob natrpanem urniku malo. Po napornih nastopih namreč tudi sama potrebuje počitek, poleti si ga recimo privošči v zavetju ciprske rezidence, kjer si napolni baterije za prihajajoče koncerte.

Življenja brez glasbe si velika srbska pevka ne predstavlja, saj jo glasba zaznamuje že vse od zgodnje mladosti. Prav zaradi te se je že privadila tudi na medijsko pozornost.

"Veliko stvari poskušam skriti pred očmi javnosti in jih zadržati samo zase, za družino. Prav zato svojih najdražjih ne želim izpostavljati medijem, saj želim, da imajo boljše in bolj sproščeno življenje, kot sem ga imela sama," pojasni Ceca, ki pa se vendar ne more povsem izogniti vpletanju javnosti.

Njena družina je namreč hočeš nočeš vpletena v njeno glasbeno kariero, zaradi tega pa tudi pogosto pod žarometi. Hčerka Aleksandra in sin Veljko sta zelo aktivna na družbenih omrežjih, prek katerih lahko novinarji dostopajo do intime družine Ražnatović, pa tudi sicer, saj se predvsem srbski mediji radi razpišejo o potomcih glasbenice ter spremljajo njune najnovejše ljubezenske zveze.

Otroka sta že od malih nog vpeta v beograjsko javno življenje in sta se že navadila na zlobne jezike, ki jima ne pridejo več do živega. "Mislim, da sta se že navadila na to in ju to ne moti več. Bi bila pa zelo vesela, če bi imela nekoliko več medijske svobode, saj bi le tako lahko normalno zaživela svojo mladost. Otroka me na moji glasbeni poti podpirata in sprijaznila sta tudi z vmešavanjem medijev. Stojimo si ob strani, tako kot je to v vsaki družini. Res je včasih težko, ampak skupaj zmoremo vse," je prepričana Ceca, ki v vsem tem času ni imela nikakršnih težav pri vzgoji otrok, čeprav ju že 17 let, vse od smrti moža Željka, vzgaja sama.

Ceca

"Na začetku je bilo seveda težko. Ostala sem sama in na srečo mi je bila v veliko pomoč preostala družina, ki mi še danes priskoči na pomoč, kadar jo potrebujem. Z leti sem se vendarle privadila na to, čeprav mislim, da smo zaradi tega še veliko bolj povezani," je priznala pevka, ki sta ji otroka včasih vendarle pošteno nakravžljala živce.

Kot je pred časom priznal Veljko, se z mamo najpogosteje spre, kadar ona negoduje o povsem nebistvenih stvareh, ki zanj nimajo nikakršnega pomena. Ker je na oba otroka zelo navezana, ga pogosto kliče po telefonu in preverja, kako je z njim, zaradi česar ima telefonskega zvonjenja včasih čez glavo. Predvsem problematično je bilo v času odraščanja, pubertete, ko se je sama spopadala z dvema najstnikoma.

"Ha, ha ... mislim, da mediji to dobro veste. No, jaz sem vesela, da je tega konec in da sta oba odrasla v osebi, na kateri sem zelo ponosna in ju imam iskreno rada," čustveno razkrije pevka, ki se bo morala sprijazniti tudi z odhodom sina v vojsko.

Tik pred koncertom na Gospodarskem razstavišču namreč njen Veljko odhaja na služenje vojaškega roka in njegova mama je zaradi tega še posebno ponosna. Kot je povedala, bo tako odslužil svoj dolg državi in s tem dal zgled tudi preostalim mladim fantom.

"Veljkova želja je bila, da gre v vojsko, in seveda sem ga podprla. Ponosna sem na svojega sina. Vsak pravi moški mora nekoč opraviti vojaško usposabljanje. Ta izkušnja bo poleg fakultete, ki je sicer njegova prioriteta, zaznamovala njegovo osebnost," s ponosom pove Ceca, ki bo sinu pred odhodom pripravila tudi manjšo zabavo. T

o bo le prvi korak na poti odraščanja in osamosvajanja, v prihodnosti pa se bo zaskrbljena mama morala sprijazniti tudi s tem, da bosta njena otroka odletela iz varnega gnezda in si ustvarila svoji družini. "Kot vsaki mami je tudi meni težko. Ne želim vse vmešavati v njuno življenje. Oba vesta, da sem tukaj in da lahko vedno računata na nasvet in pomoč," je za konec še povedala diva

  • Koncert priljubljene srbske folk pop pevke Svetlane Ražnatović - Cece bo 20. maja na Gospodarskem razstavišču, kjer bo nastopila v sklopu svetovne turneje Autogram. Na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji njenih novih hitov in nepozabnih uspešnic.