Céline Dion še ni pripravljena na novo razmerje

Céline Dion še ni pripravljena na novo razmerje (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lea
21. 5. 2017

Dobro leto dni po smrti ljubljenega moža je kanadska glasbena zvezdnica Céline Dion v ganljivem intervjuju spregovorila o svojem samskem življenju in med drugim pojasnila, zakaj se še ne more zaljubiti.

Globoko v svoji notranjosti Céline Dion še danes čuti močno povezanost s svojim soprogom Renéjem Angélilom, ki je 14. januarja 2016, pri 73 letih, umrl za rakom na grlu. To je eden od razlogov, da priljubljena 49-letna kanadska pevka in poslovna ženska preprosto še ni pripravljena na to, da bi hodila na zmenke, kaj šele, da bi se spustila v novo razmerje.

Pravzaprav o novem moškem sploh ne razmišlja. "Zdaj je zame definitivno še prezgodaj. Še vedno sem zaljubljena v Renéja, poročena sem z njim. On je ljubezen mojega življenja. Zelo težko se vidim z neko drugo osebo," je dejala zvezdnica v iskrenem intervjuju, ki ga je dala za britanski tabloid The Sun in v katerem je med drugim razkrila, da še zdaleč ni prebolela boleče izgube.

Vedno bo žalovala za njim

Céline se je januarja lani porušil svet. Ne le da se je za vedno poslovil njen ljubljeni mož, menedžer in najboljši prijatelj, ampak je le dva dneva pozneje za rakom umrl še njen brat Daniel, ki je bil star 59 let. "Ljubezen, ki jo gojim do Renéja, živim vsak dan. Ženske imajo občutke in čustva, ki pridejo in grejo. Moja čustva pa so vedno pri njem. Kadar pojem, kadar objamem svoje otroke ... Vedno sem pri njem," je povedala v srce parajočem intervjuju in dodala: "Vzela sem si čas za žalovanje in še vedno žalujem."

Céline celo meni, da bo žalovala vse do smrti. "Mislim, da bom najverjetneje žalovala ves preostanek svojega življenja. René me je pripravljal na vse v življenju, in to od mojega 12. leta. Še nikoli v življenju se nisem dobila z drugim moškim, še nikoli v življenju nisem poljubila nobenega drugega moškega," je poudarila zvezdnica, ki je bila stara komaj 12 let, ko ji je mama predstavila 26 let starejšega kanadskega glasbenega producenta, menedžerja in pevca.

Leta 1988, ko je bila stara 20 let, on pa 46, sta postala par, 17. decembra 1994 pa sta si na pravljični slovesnosti v Montréalu obljubila večno zvestobo. Ravno tako dobro, kot se spominja poroke, pa se žal spominja tudi dneva, ko se je morala za vedno posloviti od svojega dolgoletnega življenjskega sopotnika: "Ko je umrl, sem stala ob njem in rekla: 'Veš kaj? Dobro veš, da si nisi zaslužil, da bi trpel.' Bil je mrzel, jaz pa sem govorila naprej: 'Dovolj je, dovolj je trpljenja. Tako veliko si dal, tega si nisi zaslužil. Dobro mi gre in tudi otrokom gre dobro. Veliko si nas naučil in to znanje bom uporabljala naprej.' In to bom počela vsak dan, zato René nikoli ne bo umrl."

Céline, ki s svojimi otroki, 16-letnim Renéjem-Charlesom in šestletnima dvojčkoma Nelsonom ter Eddyjem, še vedno živi v hiši v Hendersonu, mestu v bližini Las Vegasa, je v intervjuju pravzaprav izlila dušo in srce: "Pogrešam ga. Močno ga pogrešam, kot svojega partnerja, kot moškega, ki ga objamem, ga poljubim, se ljubim z njim. Moje skrbi, moje sanje ..."

Odločitve mora sprejemati sama

Céline na pokojnega moža seveda vežejo številni spomini, saj nista bila le ljubezenski par, ampak sta bila tudi v poslovnem smislu odličen tandem. René ji je kot njen menedžer delil koristne nasvete in skupaj sta sprejemala številne poslovne odločitve.

Eno od skupnih odločitev sta sprejela tudi leta 1991, ko je Kanadčanka v duetu s Peabom Brysonom zapela naslovno pesem Disneyjeve klasike Lepotica in zver. Ko so ustvarjalci nove verzije te romantične domišljijske drame, ki jo z Emmo Watson v glavni vlogi lahko gledamo v kinih, hoteli, da bi Céline s svojim prelepim glasom ponovno obogatila filmsko glasbo, pa je pevka dolgo razmišljala, preden je privolila v sodelovanje.

V intervjuju za neko spletno stran, ki ga je dala že marca, je pojasnila, da ji je bilo težko zapeti pesem za omenjeni film, ker jo je to preveč spominjalo na njenega pokojnega moža. "Svojo prvo odločitev, povezano z Lepotico in zverjo, sem sprejela skupaj s svojim možem, zdaj pa odločitve sprejemam sama. To je nekoliko težje. Nisem mogla takoj sprejeti ponudbe, saj sem imela občutek, kot bi ga varala." Ja, očitno je, da bo preteklo še kar precej vode, preden bo zvezdnica prebolela izgubo ljubljenega soproga in spet zaživela s polnimi pljuči.