Celine Dion soproga ne bo nikoli pozabila

/CELINE DION WITH HER HUSBAND RENE ANGELIL CELINE DION PERFORMING ON THE 'TODAY SHOW' NEW YORK, AMERICA - 17 MAY 2002, Image: 271338502, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features (foto: PROFIMEDIA PROFIMEDIA, TEMP REX FEATURES) PROFIMEDIA PROFIMEDIA, TEMP REX FEATURES
Vir: Lady
13. 2. 2019

V zadnjem času kanadska pevka Celine Dion buri duhove s svojo še bolj vitko podobo in s 16 let mlajšim plesalcem in ilustratorjem Pepejem Munozem …

Govorice so se razplamtele, ko si je Céline (50 let) s Pepejem (34 let) ogledala modno revijo na pariškem tednu visoke mode, kjer sta imela oči le drug za drugega. Nenehno sta se nasmihala in dotikala, zato so skorajda vsi prepričani, da sta par. Nato pa se je oglasila Celine in povedala, da to ne drži. “Sva najboljša prijatelja, ki se tudi objameta in primeta za roko. Pepe je velik kavalir. To pa še ne pomeni, da sva v zvezi,” pravi pevka, ki globoko v sebi še vedno čuti povezanost s soprogom Renéjem Angélilom, ki je 14. januarja 2016 umrl za rakom na grlu.

Star je bil 73 let. Po njenih besedah o novem moškem sploh ne razmišlja. “Zame je še prezgodaj, saj sem v duhu še vedno zaljubljena v Renéja in poročena z njim. On je ljubezen mojega življenja,” je dejala zvezdnica v enem od bolj iskrenih intervjujem. Celine je pred tremi leti res doživela tragedijo. Najprej se je poslovila od moža, ki je bil hkrati njen menedžer in najboljši prijatelj, le dva dni pozneje pa je za rakom umrl še njen brat Daniel, star 59 let. “Ljubezen, ki jo gojim do Renéja, živim vsak dan. Ženske imajo občutke in čustva, ki pridejo in grejo. Moja čustva pa so vedno pri njem. Kadar pojem, kadar objamem svoje otroke … Vzela sem si čas za žalovanje in v sebi še vedno žalujem.”

Céline celo meni, da bo žalovala vse do smrti. “René me je pripravljal na vse v življenju, in to od mojega 12. leta. Še nikoli se nisem dobila z drugim moškim, še nikoli nisem poljubila nobenega drugega moškega,” pravi zvezdnica. Ko je imela komaj 12 let, ji je mama predstavila takrat 26 let starejšega kanadskega glasbenega producenta, menedžerja in pevca. Leta 1988, ko je imela ona 20 in on 46 let, sta postala par.

17. decembra 1994 pa sta se na pravljični slovesnosti v Montréalu poročila. Kakor se spominja dneva poroke, tako se tudi spominja dneva, ko je za vedno odšel od nje. “Ko je umrl, sem rekla, da si ni zaslužil trpljenja. Bil je mrzel, jaz pa sem mu še kar govorila, da je dovolj trpljenja. Dobro mi gre in tudi otrokom gre dobro. Veliko si nas naučil in to znanje bom uporabljala naprej,” so bile besede, s katerimi se je poslovila.

“Imaš samo dve možnosti. Lahko gledaš svojega bolnega moža in mu ne moreš pomagati, kar te ubija. Ali pa gledaš moža, ki je bolan in si rečeš, imam te, imava se, tukaj sem zate ...” je izjavila Céline Dion, ki je možu do konca stala ob strani. Povedala je tudi, da je bila zadnja Renejeva želja, ki je bil njen soprog 20 let, umreti v njenih rokah. Ker je želela biti ob možu, je takrat tudi nehala nastopati. A jo je prav on prepričal, da se mora vrniti na oder ... in tako je to tudi storila zaradi njega, da bi jo videl v njeni najboljši izdaji. Ko je Rene prvič zbolel za rakom na grlu, si je Celine solidarno obrila glavo.

Za nekaj let je nato bolezen premagal, a žal se je ponovila. Zaradi vsega stresa glede njegove bolezni se je poslabšalo tudi pevkino zdravje. Večkrat je bila bolna in vsak prehlad se je je prijel. Oboževalcem se je opravičila in jih prosila, naj jo razumejo, saj se mora posvetiti bolnemu možu in otrokom. Ko je Rene prvič premagal bolezen, sta s Celine obnovila poročno zaobljubo na gala slovesnosti v Las Vegasu. In samo nekaj mescev pozneje sta izvedela radostno vest, da Celine pričakuje njunega prvega otroka.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia