Čevlji, ki jih je včasih nosila princesa Diana in z njimi kršila pravila, so zdaj spet totalno trendovski

8. 6. 2023
Deli
Čevlji, ki jih je včasih nosila princesa Diana in z njimi kršila pravila, so zdaj spet totalno trendovski (foto: Profimedia)
Profimedia

Ah, dame in čevlji ... Zdi se, da jih nikoli ni dovolj, saj se jim nekatere nikakor ne morejo upreti in omare polnijo z raznimi modeli.

Še posebej so med znanimi in slavnimi damami priljubljeni čevlji različnih dizajnerjev. Tudi pokojna princesa Diana, ki je imela zelo izdelan modni slog, ni bila nobena izjema. V začetku 90-ih let je začela sodelovati z znanim oblikovalcem Jimmyjem Choojem, ki se za svoj uspeh lahko delno zahvali prav njej.

Preberite še: Kaaaj?! Taka je bila pred 30 leti Katarina Čas, bi jo prepoznali? (ja, že takrat je nastopala)

Vse se je začelo nekega večera v Royal Albert Hallu, kamor je princesa Diana prišla obuta v slingback čevlje Jimmyja Chooja, ki so bile narejene iz svetlo modrega satena. Nosila jih je v kombinaciji z bleščečo kratko obleko Catherine Walker. Šlo je za čevlje, ki so zaradi odprte pete bile relativno pogumna izbira za princeso Diano, ki se je spoprijateljila z Jimmyjem, ko je začel oblikovati čevlje prav za njo. Redno jo je obiskoval v njeni rezidenci v Kensingtonski palači in ji svetoval glede njenih modnih izbir.

Morda vas zanima: Ups, to pa je velika reč: Helena Blagne je tako odločno opravila z nesramnim vsiljivcem, ki je bil zelo žaljiv do nje (bravoooo!)

Čevlji z odprto peto so bile takrat zelo trendovske, saj je šlo za pravo evolucijo salonarjev iz 80-ih. To je bila bolj sodobna, preprostejša interpretaija, ki je pokrivala prste na nogah. "Ta model je zelo primeren za slovesne kombinacije, hkrati pa je manj formalen od salonarjev," je svoje čase dejal Jimmy Choo.

Princesa Diana je naredila korak naprej, saj se ni držala pravil kraljeve družine, ko gre za pojavljanje v določenih oblačilih - in tudi pri čevljih je bila drzna ter je naredila korak naprej. Eden od zadnjih parov, ki jih je Choo naredil za princeso Diano, je v obliki balerink v zlati barvi in pred časom jih je bilo mogoče videti na eni od razstav.

Poglejte si še: Katarina Benček in Marko Pavlović sta eden izmed najbolj priljubljenih parov na očeh javnosti. Danes imata skupno že več kot 75 tisoč sledilcev, ki spremljajo njuno življenje. Preživljata se z ustvarjanjem vsebine za različna podjetja, najraje v potovalnem smislu - v tujini in doma. Pred kratkim smo ju spremljali v šovu Super par, kjer sta se Sloveniji pokazala v popolnoma drugačni luči. Več o Katarini in Marku, njunem odnosu, reševanju konfliktu, snemanju resničnostnega šova, delu potovalnega vplivneža in nekaj sočnih zanimivosti, izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave.