Charlie Hunnam kot kralj Arthur: Med snemanjem se je zredil!

Charlie Hunnam kot kralj Arthur: Med snemanjem se je zredil! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
8. 5. 2017

Charlie Hunnam je zvezda v vzponu, ki vas bo zagotovo navdušila s svojo vlogo v filmskem spektaklu Kralj Artur: Legenda o meču. Ženska srca je razvnel že z vlogo upornika v nadaljevanki Sinovi anarhije, tokrat pa bo s svojim popolnim telesom očaral v vlogi kralja Arturja, za katero se je prav trudil prepričati režiserja Guya Ritchieja, da je on pravi.

Story: Na setu ste govorili, da ste si morali prav izboriti to vlogo, ker niste bili na vrhu seznama igralcev, ki jih je izbral režiser Guy Ritchie.

Mislim, da nisem bil niti na sredini tega seznama. (smeh) Guy naj bi rekel, da me tudi videti noče. In sem si mislil, čakaj, niti avdicije ne bom imel?! K vragu z vsem! To je nezaslišano. Skupaj poznava kar nekaj ljudi, in preden se je razširila novica o filmu, so mi vsi prijatelji ves čas govorili, da bi morala z Guyem delati skupaj. Zato sem si v glavi naredil sliko, da sva z Guyem že prijatelja. Hotel sem, da bi z menoj spil vsaj skodelico čaja. Navsezadnje me je Guy povabil, da mu preberem scenarij, in potem še enkrat na skupno branje z nekaterimi igralci. Čez teden dni pa sem dobil njegov klic: "V redu, j..., dobil si vlogo." Bil sem tako presenečen kot tudi presrečen.

Story: Igrali ste že v uspešnih filmih, vendar vas je ta film ponesel na povsem novo raven.

Ne smeš se ustrašiti, ko dobiš pomembno vlogo. Na koncu moraš dati to na stran in se povsem osredotočiti na zgodbo. Z Guyem sva zelo tesno sodelovala in se obenem tudi zabavala. Videl je, da sem lahko kar malo prezahteven do sebe, zato je bilo pomembno, da se vsak dan snemanja zabavava in uživava v tem, kar delava. Prepričan je, da bo nastalo nekaj dobrega, če bova v procesu oba uživala, kar bo seveda posledično všeč tudi občinstvu. To je bil res lep nasvet, ki mi je res pomagal, da sem se sprostil. Guy je res samozavesten in njegov način dela je res zanesljiv. Zato sem mu brezskrbno sledil.

Story: Je res, da ima Guy 'kočo na kolesih', s katero sta odšla celo skupaj na kampiranje?

Res je, ima neverjetno udobno prikolico in komaj ga 'odvlečeš' od tam, ko enkrat zakuri ogenj in ko začne peči jajca. Guy resnično poskrbi za dobro vzdušje, kjerkoli je. Kampiranje je bilo čudovito. Vedno sem sanjal o tem, kako bi bilo, če bi lahko živel blizu seta. To je bila ta kratka izkušnja, ki sem si jo vedno želel. Tri tedne smo vsi skupaj živeli v majhnih prikolicah ob jezeru. Nekateri smo že celo ob šestih zjutraj skočili v ledeno hladno jezero, kar smo humorno poimenovali kar 'skok v smrt'. Pridružil se nam je tudi Guy in mi nato med zajtrkom in sprehodom na set razložil vse o snemalnem dnevu. Kar naenkrat sva se tako znašla že med delom, kar mi je bilo med snemanjem tega filma res všeč.

Kralj Arthur

Story: Pa ste se za to vlogo morali kaj posebej pripravljati?

V teh šestih mesecih, ko smo snemali film Kralj Artur: Legenda o meču, se je moje telo kar preoblikovalo in še nikoli nisem bil tako 'velik' na filmu. Zredil sem se za deset kilogramov. Seveda je vse to povezano s tem, da sem začel redno hoditi v telovadnico, dvigoval sem uteži, jedel sem res veliko, še posebej s proteini bogato hrano in delal veliko ponovitev vaj, dokler moje mišice resnično niso zrastle. Pri tem pa sem se seveda zelo zabaval. Poleg tega sem boksal in, kar je najpomembnejše, naučil sem se sabljanja. Najzanimivejši del vadbe pa je zagotovo psiha, to mentalno, psihološko, čustveno ozadje vadbe. Občutiš razliko v vsakodnevnem življenju, še posebej takrat, ko prenehaš vaditi.

Story: Katera pa je vaša najljubša scena v filmu Kralj Artur: Legenda o meču?

Najraje imam tiste scene s svojimi fanti, ki so Djimon Hounsou, Kingsley Ben-Adir, Neil Maskell in Aidan Gillen. Z njimi se sodeloval že pred leti v nadaljevanki Moške zadeve (Queer as Folk, op. a.).

Story: Pa ste si v kakšni stvari z Arturjem podobni?

Z Guyem sva ugotovila, da nas z legendo povezuje ugotovitev, da bolj ko se bojimo izzivov, večji strah nam predstavljajo. Za oba je bilo najpomembneje prikazati, kako je Artur premagal notranje strahove in demone, da si je začel zaupati, kar mu je nato omogočilo premagovanje izzivov. To je največje Arturjevo spoznanje. To je klasična zgodba zmagovalca: najprej začutiš klic dolžnosti, ki ga najprej zavračaš zaradi strahu. Nato po več poskusih premagovanja tega strahu pridobiš samozavest in veščine, ki ti na koncu pomagajo premagati zmaja. Sem velik oboževalec romana Junak tisočerih obrazov avtorja Josepha Campbella, ki podobno kot vse ljudske pripovedke temelji na sedmih ali osmih zgodbah z nauki, s katerimi si pomagamo, da osmislimo človeški obstoj.

Kralj Artur: Legenda o meču

V sredo, 10. maja, v vsa kina Cineplexx prihaja vizualni spektakel Kralj Arthur: Legenda o meču z vrhunsko igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law, Djimon Hounsou, Eric Bana ... Vsi že dobro poznamo zgodbo o kralju Arturju, tokrat pa jo bomo videli skozi oči režiserja Guya Ritchieja, ki je akcijski pustolovščini o kralju Arturju vdihnil svoj dinamični slog. Slavnostna premiera z zanimivim spremljevalnim programom in pogostitvijo po filmu bo v Cineplexxu Kranj. Vstopnice za premierne projekcije, ki bodo v 3D-tehnologiji, so že v prodaji.

Pripravila: Ilona Penzeš
Fotografije: Profimedia, Warner bros

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story18/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 18/2017

Story 18/2017, od 26. 04. 2017