Charlie Sheen: Droge, seks in alkohol

Charlie Sheen: Droge, seks in alkohol (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
28. 9. 2018

Razvpiti igralec Charlie Sheen je pred dnevi praznoval svoj 53. rojstni dan, ko je prijokal na svet, pa je skoraj umrl. Če ne bi postal filmski igralec, bi bil zagotovo igralec bejzbola.

Pa to še ni vse, obetala se mu je vloga v legendarnem filmu Top Gun, a mu jo je pred nosom prevzel Tom Cruise (56 let). Pravo ime Charlieja Sheena je Carlos Irwin Estevez. Ime je dobil po zdravniku, ki je bil pri porodu. Charlie namreč ni dihal in je preživel le po zaslugi zdravnika, ki mu je bilo ime Irwin. Igralstvo mu je bilo položeno v zibelko, saj sta igralca oba njegova starša, Martin Sheen (78 let) in Janet Sheen (74 let). Tudi njegova starejša brata, Emilio Estevez (56 let) in Ramon Estevez (55 let), sta igralca, mlajša sestra Renee je filmska producentka, tu pa tam se tudi postavi pred kamere. Že kot otrok je Charlie kazal veliko igralsko nadarjenost in željo po igranju. Imel pa je še en velik talent, in sicer je bil odličen igralec bejzbola.

V srednji šoli je veliko šprical pouk, da bi lahko hodil na treninge. Zaradi tega ni nikoli končal srednje šole, saj je imel preveč neopravičenih ur in so ga izključili. "To, kar človek naredi v preteklosti, naj bo dobro ali slabo, je del tega, kar ste pozneje. Tega se ne da spremeniti," pravi Charlie.

Ko je opravil s srednjo šolo, se je podal v lov za filmskimi vlogami. Prvo večjo je dobil v filmu Rdeča zora. Pozneje je dobival le manjše vloge v nizkoproračunskih filmih. Nato pa je leta 1986 prišel film Oliverja Stona (71 let) Vod smrti. Pozneje ga je Stone povabil tudi k sodelovanju v svojem naslednjem filmu Wall Street, v katerem je zaigral še Charliejev oče Martin Sheen. Režiser je želel, da bi Charlie nastopil tudi v filmu Top Gun, a je na koncu vlogo dobil Tom Cruise. Od takrat ni več spregovoril s Stonom. Tom Cruise pa je postal njegov igralski sovražnik, saj sta se tudi pozneje borila za iste vloge. V nekem obdobju je bil tako zelo zagrenjen, da je svojo tedanjo zaročenko celo ustrelil v roko. "Ne morem določiti, katera obdobja mojega življenja so izgubljena, a kaj hočem, to sem jaz, poznan po škandalih in po razuzdanem življenju," pravi danes Charlie.

Tri žene, pet otrok in en vnuk

Kljub vsemu je njegova filmska in televizijska kariera zavidanja vredna. Leta 2011 je bil recimo razglašen za najbolje plačanega TV-zvezdnika. V seriji Dva moža in pol je namreč na epizodo služil po dva milijona dolarjev. In to v letu, ko je to vlogo že izgubil. Takrat je s tem podatkom prišel v Guinnessovo knjigo rekordov. Produkcijo so ustavili leta 2011, ko je bil igralec na rehabilitaciji. "Moje življenje lahko opišeš s tremi besedami: seks, droga in alkohol," odkrito pravi. Za prostitutko je bil na noč pripravljen plačati tudi po 10 tisoč dolarjev. Njegove najbližje je seveda njegov življenjski slog zelo zaskrbel in odločili so se, da mu je treba pomagati. Tako je odšel na odvajanje, a je tam zdržal le en dan. No, čez nekaj let je vseeno sprevidel, da mora nekaj narediti, in se je odločil, da bo vsaj leto dni povsem čist. Na kliniki je ostal mesec dni in res pozneje celo leto ni ne pil niti se drogiral.

Po enem letu pa je ta svoj uspeh sklenil proslaviti in se je napil v hiši svojega prijatelja, igralca Nicolasa Cagea (54 let). Glede na njegov življenjski slog se marsikdo čudi, da je igralec sploh še živ. Eden izmed njegovih večjih škandalov je, ko je v javnosti leta 2015 priznal, da je HIV-pozitiven, kar so mu diagnosticirali štiri leta prej. Sam pravi, da bolezen nadzoruje s trikratnim koktajlom zdravil. Poudarja pa tudi, da je nemogoče, da bi se okužil s katero od spolnih partneric. Takoj je poudaril, da ni nikogar okužil, ker vedno uporablja kondome. Svojo bolezen je kar nekaj časa skrival pred javnostjo in je številnim plačeval za to, da so bili tiho. Potem pa se je v nekem trenutku odločil, da bo vendarle spregovoril. V ljubezenskem življenju ima za seboj tri žene, pet otrok in enega vnuka.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia