Charlize Theron je zelo jezna, ker filmski svet ignorira režiserke

Charlize Theron je zelo jezna, ker filmski svet ignorira režiserke (foto: Profimedia) Profimedia
15. 12. 2019

Hollywoodska igralka Charlize Theron je odkrito spregovorila o tem, da jo zelo moti, da nobena režiserka ni prejela nominacije za zlati globus.

O tem je spregovorila le nekaj ur po tem, ko je bila sama nominirala za svoj novi film Bombshell. "Res je frustrirajoče, da se morajo režiserke same truditi za povečanje njihovega števila. Nobena režiserka ne želi biti nominirana, ker naj bi bilo tako pravilno. To je res zelo smešno, to ni v redu. Resnično je težko in menim, da ni pošteno in zaradi tega se ne smemo nehati boriti. Ustvarjati moramo hrup, dokler ne bomo slišane."

Govorila je tudi o filmu Bombshell, ki se osredotoča na ženske pri Fox News - Megyn Kelly (Theron) in Gretchen Carlson (Nicole Kidman), ki so spregovorile o zlorabi na delovnem mestu. Zloraba se nanaša na predsednika Fox Newsa Rogerja Ailesa. Kljub zgodbi, ki je osredotočena na tri močne ženske, film režira Jay Roach, avtor pa je Charles Randolph, zato so Theron zastavili vprašanje, zakaj ga je "podprla" kot režiserja.

"Čeprav zelo močno čutim, da bi ženske morale dobiti več priložnosti, to še ne pomeni, da sem mnenja, da lahko samo ženske povedo ženske zgodbe, moški pa samo moške zgodbe."

Kot primer je navedla režiserko Avo DuVernay, ki je pred kratkim režirala mini serijo When They See Us, ki govori o petih mladih fantih, znanih kot Central Park Five.