Charlotte Casiraghi: Našla ljubezen svojega življenja in se zaročila

Charlotte Casiraghi: Našla ljubezen svojega življenja in se zaročila (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
7. 4. 2018

Monaški dvor je vedno slovel po lepih ženskah. Daleč najlepša je bila kneginja Grace, nato je prišla njena hčerka Caroline, zdaj pa s svojo lepoto pleni poglede njena hči Charlotte Casiraghi.

Biti bogat ni slabo. Bogata in lepa ... in poleg vsega še princesa, pa je verjetno sanjsko. No, uradno sicer Charlotte nima naziva princesa, ker njen oče ni bil plemič, pa vendarle. Kdo si želi boljšo kombinacijo. Vse to se je združilo v zagotovo najlepši princesi z evropskih dvorov Charlotte Casiraghi, ki prihaja iz miniaturne kneževine Monako.

Do hčerke princese Caroline in pokojnega Stephana Casiraghija je bilo živlnjenje res radodarno. Obdarilo jo je z lepoto, prijaznostjo in neverjetnim bogastvom. Finančni strokovnjaki pravijo, da je ena od najbogatejših evropskih aristokratinj. Je tudi osma v vrsti za monaški prestol. Lepotica, ki bo 3. avgusta letos stara šele 31 let, ima vse, kar si lahko človek poželi, vendar pa vseeno v njenem srcu seva praznina. Pravi, da pogreša očeta, čeprav je bila stara komaj štiri leta, ko ga je izgubila, in se ga skoraj ne spomni več. Stefano Casiraghi, sicer italijanski podjetnik, je namreč nesrečno umrl med dirko s hitrimi čolni, in sicer leta 1990. Princesa Caroline je izgubila ljubljenega moža in trije otroci očeta. Takrat je bila Caroline v Parizu, in ko je izvedela za tragično novico, je bila ob njej ena od njenih najboljših prijateljic, nekdanja francoska manekenka Ines de la Fressange. Caroline je bila tako nekaj časa mama in oče svojim otrokom, dokler se ni leta 1999 poročila s princem Ernstom Augustom Hannovrskim, s katerim je dobila še enega otroka, hčerko Alexandro. Le ona nosi naziv princesa, ker je njen oče princ. Z očimom je Charlotte dobila tudi dva polbrata, princa Ernsta in princa Christiana.

Našla ljubezen svojega življenja in se zaročila

Po Stephanovi smrti se je Caroline z vsemi tremi otroki iz Monaka preselila v francosko provansalsko mestece Saint-Remy-de-Provence. Želela se je namreč umakniti od javnosti in svoje otroke čim bolj skriti pred radovednimi očmi medijev. Po poroki s princem Ernstom Augustom se je Caroline z otroki preselila v pariško predmestje Fontainebleau.

Kot je navada v plemiških družinah, je tudi Charlotte bila deležna vrhunske izobrazbe. Šolati se je začela že pri dveh letih in je do šestega leta obiskovala predšolsko ustanovo Les Dames de Saint Maur, ki spada pod okrilje cerkve Francois D'Assisi Nicolas Barre v Monaku. S šestimi leti pa je šla v šolo École de la République v Saint-Remy-de-Provence. Med letoma 2000 in 2004 je obiskovala srednjo šolo Francois-Couperin v Fontainbleauju. Na maturi je dosegla vse možne točke in tudi sicer je vedno veljala za vzorno učenko. Pozneje naj bi končala filozofijo na Sorboni, o čemer pa nekateri dvomijo. A dejstvo je, da iz palače tega nikoli niso zanikali. Danes Charlotte dela kot novinarka in piše kolumne.

Našla ljubezen svojega življenja in se zaročila

Od mladih nog pa je tudi izvrstna športnica, saj je šla po maminih stopinjah in se posvetila jahalnemu športu. Leta 2010 je postala častna predsednica mednarodnega dogodka Jumping International de Monte-Carlo, to funkcijo pa je prav tako prevzela po mami, princesi Caroline.

Našla ljubezen svojega življenja in se zaročila

Lepa Charlotte se vsako leto udeleži Plesa vrtnic, ki ga v Monaku prirejajo že vse od leta 1954. Gre za enega od najprestižnejših dogodkov, ki ima tudi dobrodelno noto, saj tam zbirajo denar za sklad princese Grace Kelly, sredstva pa so namenjena plačilu šolnin mladim umetnikom. Na letošnjem plesu so bile vse oči uprte prav v Charlotte. Najprej je navdušila z elegantno obleko, potem pa še z velikim zaročnim prstanom. Tako so se govorice o zaroki potrdile kar same. Charlotte in njen izbranec Dimitri Rassam, filmski producent, sta se zaročila po letu in pol zveze. Poroka naj bi se zgodila kmalu, in to na Siciliji v vili Dimitrijeve mame, priznane francoske igralke Carole Bouquet. Pred kratkim se je v Peruju poročil Charlottin pobrat Christian Hannovrski, tako da je očitno tudi v to družino prišlo obdobje, ko bodo mlajši člani poskakali v zakonski stan. Ko se je Charlotte razšla s prejšnjim fantom, s katerim ima sina, je mislila, da bo kar nekaj časa samska, a je usoda hotela, da je Rassama spoznala le štiri mesece za tem. Je pa prvi moški, s katerim se želi poročiti.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story8/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 8/2018

Story 8/2018, od 29. 03. 2018