Charlotte Casiraghi: Zasenčila manekenke

Šestindvajsetletna nečakinja monaškega princa je dedinja velikega bogastva, poleg tega pa tudi uspešna novinarka, ki pogosto piše o okoljevarstvu. Je tudi dedinja 300 milijonov dolarjev vrednih draguljev princese Grace. (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
28. 11. 2012

Monaški dvor je vedno slovel po lepih ženskah. Daleč najlepša je bila seveda kneginja Grace, ki je s svojo gracilnostjo očarala vsakogar. Potem je prišla njena hčerka Caroline, ki je bila svoje čase tudi ena najlepših mladenk modre krvi, zdaj pa s svojo lepoto pleni poglede njena hči Charlotte Casiraghi.

Mladenko so pred kratkim videli v Španiji, kjer je bila na odprtju razstave Art of Cartier v Muzeju umetnosti Thyssen-Bornemisza. Za to svečano priložnost je 26-letna lepotica izbrala prekrasno večerno toaleto v sivi barvi, ki je bila na njej vse kaj drugega kot siva. Poleg si je omislila Guccijevo torbico, diamantno ogrlico in diamantni prstan. Lase je spela v klasični 'šinjon', nohte pa si je pobarvala na rdečo.

Tudi sicer Charlotte velja za pravo modno ikono, je ena najljubših žensk Karla Lagerfelda, zato je tudi bila izbrana za novi Guccijev obraz in je spomladi pozirala za njihovo kampanjo Forewer Now. Pozirala je v jahalnih oblačilih oziroma je bil ves stajling narmenjen jahanju, ki je tudi sicer njen najljubši šport.

V jahanju celo tekmuje in dosega dobre rezultate. S svojo gracioznostjo in kraljevim rodovnikom je idealna za prestižno znamko, kot je Gucci. Je prva predstavnica kateregakoli evropskega dvora, ki je stopila tudi v 'manekenske' vode. Pogodba, ki jo je podpisala z Guccijem, velja dve leti.

Pa tudi sicer je mlada aristokratinja zelo navdušena nad modo in jo tudi spremlja. Je pogosta gostja modnih revij in zanjo je vedno rezervirano mesto v prvi vrsti na vseh prestižnih svetovnih modnih šovih.

Lani septembra je lepotica krasila naslovnico francoske revije Vogue. V objektiv pa jo je ujel slavni Mario Testino. Urednica je bila počaščena, da je za svojo prvo naslovnico aristokratinja izbrala prav Vogue: "Res smo počaščeni, da imamo na naslovni strani Charlotte. Pozirala je tri leta po svoji teti Stephanie Monaški, ki sta jo leta 2008 v objektiv ujela Mert Alas in Marcus Pigot," je izjavila urednica Emmanuelle Alta.