Christiano Ronaldo: Prva zvezda nogometa in filma Do roba vzdržljivosti

Vir: Lea
27. 10. 2011

Danes je Cristiano Ronaldo, 26-letni fant s sončne Madeire, eden od najbolj priljubljenih in plačanih nogometašev na svetu. Vse skupaj pa se je začelo 5. februarja 1985, ko je v malem kraju Funchalu Cristiano Ronaldo Aveiro privekal na svet.

Malček se je z nogometom začel ukvarjati, ko je bil star le tri leta. Glas o čudežnem dečku iz Funchaluja se je kmalu začel širiti po otoku, in ko je Ronaldo dopolnil 10 let, sta si obe najboljši ekipi Madeire, CS Marítimo in CD Nacional, želeli njegov podpis. Marítimo je zamudil sestanek z menedžerjem Andorinhe Ruiem Santosem in tako je Ronaldo podpisal z Nacionalom. Po uspešni kampanji pri Nacionalu ga je odkupil Sporting in začel je trenirati v Alcocheti, znanem Sportingovem mladinskem pogonu.

Za Sporting je debitiral proti Moreirenseju in takoj dosegel dva gola. Na evropskem prvenstvu je nastopil tudi za portugalsko reprezentanco U-17. Tam je vzbudil zanimanje slavnega Liverpoola, ker pa je bil star 16 let, so menili, da potrebuje še nekaj časa, da se razvije v pravega igralca. Nato je na tekmi po odprtju stadiona Alvalade XXI, ko je Sporting premagal United 3 proti 1 z Ronaldom na čelu, Portugalec vzbudil pozornost sira Alexa Fergusona. Nad Ronaldovo predstavo so bili navdušeni tako igralci kot uprava Manchester Uniteda, ki je teden pozneje Sportingu poslala ponudbo za 12,24 milijona angleških funtov.

Sporting ponudbe ni mogel zavrniti in tako je Ronaldo postal najdražji najstnik v angleškem nogometu (vse dokler ni United odštel več za Wayna Rooneyja). Čudežni najstnik je podedoval številko 7, ki jo je prvič oblekel na tekmi proti Boltonu, ko je v igro prišel v šestdeseti minuti in takoj navdušil. Ronaldova predstava je bila odlična in svetovni nogomet je dobil novo zvezdo, najstniško senzacijo – Cristiana Ronalda. Od tu naprej je zgodba znana, danes je Ronaldo prvi zvezdnik največjega kluba v Španiji – Real Madrida.

Castrol EDGE: Ronaldo v filmu Do roba vzdržljivosti

Konec poletja je bila v Madridu predstavitev 46-minutnega dokumentarnega filma z naslovom Castrol EDGE: Ronaldo Tested To The Limit (Do roba vzdržljivosti), v katerem so strokovnjaki preizkušali, merili in snemali, kaj vse zmore najboljši Cristiano Ronaldo.

‘’Izzivi so bili kar hudi, ampak mislim, da sem se na snemanju dobro izkazal,’’ je povedal superzvezdnik ter dodal: ‘’Super je, predvsem zaradi oboževalcev, ki so zame na prvem mestu. Imajo me radi in so vedno z menoj. Menim, da je tudi za njih to enkratna priložnost, da vidijo, kako se upiram stresu, kakšna je moja mentalna raven v stresnih trenutkih in ne nazadnje, kakšne so moje ambicije. Film sem posnel tudi zaradi navijačev, saj mi pomenijo veliko in sem rad v njihovi družbi. Prepričan sem, da bodo uživali v filmu.’’

Zvezdnik je športni novinarski srenji, ki se je zbrala v prestolnici Španije, povedal, da je zadovoljen prav z vsemi deli filma. No, snemanje pa je bilo za vsega vajenega Ronalda vseeno nekaj novega: ‘’Na snemanju sem te stvari počel prvič, zato je zelo zanimivo opazovati, kako moje telo deluje v različnih situacijah. Mislim, da je bilo zanimivo in zabavno tudi za Castrol, ki mi je ponudil priložnost, da posnamem ta film. Film, ki prikazuje (fizične) meje Cristiana Ronalda. Zanimivo je opazovati, kako deluje moje telo. Presenečen sem nad svojimi sposobnostmi.’’

Priporočamo