Christie Brinkley: 65 let, 4 možje, 3 otroci in videz mladenke

Christie Brinkley: 65 let, 4 možje, 3 otroci in videz mladenke (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
17. 11. 2019

Christie Brinkley je tista ameriška lepotica, ki je očitno ustavila čas. Pri 65 letih je videti bolje kot marsikatera pol mlajša od nje. Za seboj ima uspešno kariero, štiri zakone, tri otroke in premoženje v višini 80 milijonov dolarjev …

Sestre ali mati ter hčerki? Alexa Ray Joel, Christie Brinkley in Sailor Brinkley Cook.
Nekdanji soprog Christie, Peter Cook, s svojim 23 letnim dekletom Zoe Tess.
Zaradi zloma roke je mora Christie Brinkley prekiniti nastopanje v oddaji Zvezde plešejo.
Arhitekt Peter Cook je bil njen četrti mož, s katerim je bila poročena 10 let. Skupaj imata hči Sailor Lee.
Za Christie je, kot da se je čas ustavil. Na sliki Alexa Ray Joel, Jack Paris Brinkley Cook, Christie Brinkley in Sailor Lee Brinkley Cook.
Michael Jackson je bil dober prijatelj takrat še srečne družinice. Par na sliki s hčerko Alexo Rax, rojeno leta 1985.

Kjerkoli se manekenka in igralka Chrisite Brinkley pojavi, so vse oči uprte vanjo. Je izjemno vedra oseba, z velikim smislom za humor, ki je poleg vsega še videti fantastično. Ni veliko moških, ki bi se lahko uprli njeni lepoti. Ko je bila še zelo majhna, sta se njena starša ločila in mama se je v drugo poročila s televizijskim producentom Donom Brinkleyjem, ki jo je tudi posvojil. Ko je končala srednjo šolo, se je odločila odpotovati v Pariz, kjer je želela postati umetnica. Kar tri leta je delala kot pripravnica ilustratorka, a je bila njena lepota tako opazna, da je povsem očarala ameriškega fotografa Errola Sawyerja. Naredil je nekaj poskusnih fotografij in jo predstavil Johnu Casablancasu iz modne agencije Elite Model Management. Vsi okoli nje so bili navdušeni, da bi postala manekenka, sama pa ni bila tako zelo prepričana. Vodilni v agenciji so jo hitro prepričali o nasprotnem in tako je vstopila v modni svet, ki je postal njen poligon za vse življenje. Kmalu se je vrnila v Kalifornijo, kjer je spoznala Eileen Ford iz modne agencije Ford Models.

V tistem času je bila še zelo mlada, v Parizu pa se je zaljubila v francoskega umetnika Jean-Francoisa Allauxa, s katerim se je poročila po le nekaj mesecih poznanstva. Imela je 19 let, poročena pa sta bila od leta 1973 pa vse do leta 1981. Bolj ko je njena kariera napredovala, slabše je bilo v zakonu. Leta 1979 se je pojavila na naslovnici revije Sports Illustrated – Swimsuit in za naslednji dve leti bila njihov zaščitni obraz. To obdobje je bilo bolj megleno, tudi malo fotografij s soprogom je mogoče najti. Ko sta se ločila, se je Christie kmalu zaljubila v dediča podjetja Moët-Chandon Champagne, Oliviera Chandona de Braillesa. Spoznala ga je v legendarnem newyorškem klubu Studio 54, ko je tam promovirala svoj koledar. Njuna zveza ni dolgo trajala, leto dni za tem, ko sta se razšla, pa je umrl v avtomobilski nesreči.

Christie Brinkley leta 1983.

Lepotica je imela komaj 25 let in že je bila ena najboljših manekenk vseh časov, v sedmih letih je nanizala kar 150 naslovnic, za kar 25 let pa je podpisala pogodbo s kozmetično hišo Covergirl, kar je bilo prvič v zgodovini lepotne industrije. Vmes je posnela tudi film Sanjske počitnice, a se je pozneje vseeno vrnila k manekenstvu. »Čeprav so bile kritike o mojih igralskih sposobnostih dokaj pozitivne, sem se sama veliko bolje počutila na modnih brveh in pred fotoaparatom,« se filmskih časov spominja Christie. Nato pa je prišlo usodno leto 1982, ko se je s prijateljicama, manekenko Elle Macpherson in pevko Whitney Houston, odpravila na počitnice na Karibe. Takrat je tam bival tudi pevec Billy Joel. Ko je igral na klavir in pel, je bila Christie povsem očarana. Njemu sta bili všeč obe, tako Christie kot Elle. No, pozneje se je odločil za prvo, a še to po tem, ko je zaigrala v videu za njegovo pesem Uptown Girl. Tri leta pozneje sta se poročila, Billy (70) pa je novopečeni soprogi posvetil album An Innocent Man. Kmalu je na svet prišla njuna prva hčerka, Alexa Ray, ki ji je oče posvetil pesem Goodnight My Angel. Lepotica je po mami nasledila lepoto, po očetu pa posluh. Kljub karieri, bogastvu in lepi ženi se je Billy spopadal z depresijami in alkoholizmom. Christie mu je želela stati ob strani, a ji to ni najbolje uspevalo. V 90. letih pa so se stvari nekoliko spremenile. V modo so prihajale drugačne lepotice in na lepem ni bila več tako iskana kot nekoč. Poleg tega se je leta 1994 ločila od Billyja, s katerim pa je ostala v prijateljskih odnosih.

Christie ni dolgo samevala in se je zaljubila v nepremičninskega mogotca Richarda Taubmana, s katerim se je že po nekaj mesecih zveze tudi zaročila. Po tem, ko sta preživela strmoglavljenje s helikopterjem, sta se odločila, da se bosta poročila. Takrat je bila Christie že noseča in je pozneje rodila sina Jacka Parisa. Žal pa ste se že dva meseca po njegovem rojstvu tudi razšla. No, tudi po tem zakonskem brodolomu ni dolgo samevala in se je ogrela za Petra Cooka, ki ga je poznala že zelo dolgo. Kmalu sta se poročila, na obredu pa je bil tudi njen nekdanji soprog Billy Joel. Leta 1998 je rodila deklico Sailor Lee Brinkley Cook, Peter pa je posvojil njenega štiriletnega sina Jacka. A žal se tudi ta zakon ni obdržal. Leta 2006 je na nekem dogodku pristopil do nje policist in dejal, da ima Peter razmerje z njegovo najstniško hčerko Diano Bianchi. Prišlo je do grde ločitve, na koncu pa je Christie Petru plačala 2 milijona dolarjev v zameno za skrbništvo nad otroki. Tri leta pozneje je hčerka Alexa poskušala narediti samomor, a na srečo neuspešno. Minila so tri leta, da so se zacelile vse rane in Christie je zablestela na Broadwayu v muzikalu Chicago. “Igrati na Broadwayu je bil eden najlepših trenutkov v mojem življenju,” je dejala in dodala, da je bila presrečna, ker so jo na odru videli njeni starši. Na žalost pa je nekaj mesecev za tem njen oče umrl.

Christie Brinkley in Billy Joel, s katerim sta bila poročena med letoma 1985 in 1994.

Očitno je ljubezen veliko vodilo njenega življenja in spet se je zaljubila, tokrat v pevca Johna Mellencampa, pa čeprav je vedela, da sta si povsem različna. Ko je strast usahnila, se je tudi ljubezen ohladila. “Ko sem imela 30 let, sem mislila, da je konec s fotografiranjem v kopalkah, a sem se motila,” je dejala, ko je pred dvema letoma s hčerkama pozirala za naslovnico Sports Illustrated. Ponovno je dokazala, da še vedno lahko stoji ob boku vrhunskim manekenkam.

Nova Story že v prodaji

Story