Chuck Norris: Navdušen nad slovensko kuhinjo

Vir: Story
19. 5. 2017

Kot strela z jasnega je pred kratkim udarila novica, da je Ljubljano obiskal slavni igralec in mojster borilnih veščin Chuck Norris. Številni ga prej kot po njegovih filmih poznajo po kultnih šalah, kljub temu pa se za imenom, ki že desetletja osvaja svet, skriva veliko več kot le dobra zgodba.

Da je 77-letnik svojevrsten mož, je jasno vsem že od njegove mladosti. Ko se je leta 1958 pridružil ameriški vojski in odpotoval v Južno Korejo, je Tang Soo Do postal njegovo življenje in tam, med ameriškimi vojaki, je Carlos Ray Norris dobil vzdevek, ki je zaznamoval njegovo nadaljnjo pot.

"Med vojaškim usposabljanjem v San Antoniu v Teksasu me je sovojak vprašal, ali vem, kaj ime Carlos pomeni v angleščini. Moje pravo ime je Carlos Ray Norris, zato sem mu odgovoril, da to pomeni Charles. Odgovoril je, da je vzdevek za Charlesa Chuck in da me bo tako klical. Pozneje so se tega navadili še drugi in to se je ohranilo vse do danes," je zapisal na svoji spletni strani.

Kljub črnemu pasu v borilnih veščinah, odprtju šole Chun Kuk Do in bojih, v katerih je sodeloval med letoma 1963 in 1972, svetovni slavi in prepoznavnosti, ki ji nihče ne more oporekati, se njegove vrednote z rastjo njegovega bančnega računa niso spremenile.

Chuck je namreč predan kristjan in politični konservativec, ki je v preteklosti že objavil številne knjige z versko obarvano vsebino. Je tudi oče in mož 23 let mlajši soprogi Geni O'Kelley, s katero imata kar sedem otrok. Ima pa še dva sinova iz prvega zakona, ki je trajal kar 30 let - vse do leta 1988 - in zunajzakonsko hčerko Dino, za katero stoji zanimiva zgodba.

Chuck je javnosti Dino predstavil leta 2004, ko je priznal, da je Dina plod kratkega razmerja leta 1963. Igralec hčerke ni spoznal do njenega 26. leta, čeprav naj bi sama za to, kdo je njen oče, izvedela pri šestnajstih. Nekaj let pozneje se je odločila očetu poslati pismo in v njem napisati, v kakšnem razmerju sta, in čeprav Chuck o tem nikoli ni izgubljal veliko besed, je povedal, da je že ob njunem prvem srečanju vedel, da pred njim stoji njegova hčerka.

Čeprav bo Dina letos praznovala 53. rojstni dan, sta ji Chuck in njegova sedanja žena podarila mlajšega bratca in sestrico. Leta 2001, po 13 letih zakona, je Gina namreč povila še dvojčka, fantka Dakoto Alan Norris in deklico Danilee Kelly Norris, poleg dveh 16-letnikov pa se 77-letnik lahko pohvali tudi s kar devetimi vnuki.

Njegova televizijska kariera se je začela leta 1969, ko je prvič nastopil v filmu The Wrecking Crew. Leta 1970 je v Long Beachu spoznal slavnega igralca Brucea Leeja, ki je postal njegov veliki učitelj, in leta 1972 tudi nastopil v njegovem filmu Way of the Dragon, ki še danes velja za njegovo odskočno desko v svet blišča in slave.

"Tistega leta me je Bruce poklical in vprašal, ali bi bil njegov nasprotnik v borilni sceni v rimskem koloseju. 'To bo prizor, ki si ga bodo vsi zapomnili. Nastopila bova kot dva gladiatorja v antiki,' mi je rekel," je o trenutku, ki ga je ponesel med zvezde, zapisal na svoji spletni strani.

V Sloveniji Chucka Norrisa v največji meri povezujemo z njegovim nastopom v seriji Teksaški mož postave, ki so jo začeli snemati leta 1993, ustvarjali pa so jo kar osem sezon. "Spomnim se trenutka, ko sem snemal prizor za serijo, v kateri sem moral skočiti, prijeti klopotačo z golimi rokami in preučiti njen rep. Naredil sem to, režiser pa si je zaželel 'drugi poskus'. Spet sem se priplazil za kačo, spet sem jo prijel, le da je tokrat bila pripravljena na ugriz in me zadela v roko. Krotilca kač, ki je bil na snemanju, sem vprašal, ali bi moral po zdravniško pomoč, in odgovoril je, da to verjetno ne bi bila tako slaba ideja," je le ena od prigod, ki jih je Chuck doživel na snemanjih v preteklih letih.

Prav takšne prigode na malih zaslonih pa so v zadnjih letih načele pravo evforijo s šalami na njegov račun, kot je priznal v eni od prigod iz zakulisja snemanja, pa je tudi sam zbirki že dodal kakšno. "Na snemanju filma Expendables 2 v Bolgariji sem nastopil s Sylvestrom Stallonom, ki je rekel, da so šale o Chucku Norrisu povsod. 'Vem,' sem rekel, on pa je predlagal, da tudi midva dodava kakšno. Ko sva čez nekaj časa igrala najin dialog, je Silvester rekel: 'Slišal sem, da te je ugriznila kraljeva kobra,' jaz pa sem rekel: 'Ja, res je! In po nekaj dnevih strašne bolečine ... je kobra umrla.' Oba sva se smejala in se objela," je še zapisal na svoji strani.

Restavracija Strelec na Ljubljanskem gradu

Kaj je jedel Chuck Norris?

Hladna predjed:
Filet rdeče postrvi, mariniran in malce dimljen, z rdečo peso in hrenom granita.
Topla predjed:
Krema čebule, artičoke, črni tartuf in popečena mlada čebula, popečena račja jetra z rdečo peso in jagodami robide in popečenih briošev.
Glavna jed:
Filet romba v skorjici iz mandljeve moke, limone in zelišč. Pre cvetače, popečena in sveža cvetača.
Sladica:
Čokoladni ganaš z bučnim oljem in rdečo pomarančo.

Podrobnosti njegovega  obiska Slovenije

“Z ženo sta želela imeti intimo”

Chuck Norris naj bi v Slovenijo prispel v sredo, na naše letališče pa naj bi priletel iz Frankfurta. V naše kraje ga je pripeljalo delo, saj naj bi do preteklega ponedeljka snemal reklamo za italijanskega proizvajalca vozil na različnih koncih Slovenije, med drugim tudi v vasici Hudo, obisk pa je tudi sam že prvi dan pokazal na Instagramu.

V eni od objav je omenil restavracijo Strelec, kjer si je z ženo in prijatelji privoščil večerji, kot so nam povedali v priljubljeni restavraciji na Ljubljanskem gradu, pa je bil obisk enega izmed najbolj znanih igralcev na svetu za njih presenečenje. “Imel je rezervacijo v drugi restavraciji na gradu, k nam je prišel po pomoti. Se je pa pozneje vrnil, verjetno zato, ker mu je bil pri nas všeč ambient. Restavracija Strelec v tistem času ni bila tako polna, verjetno mu je ugajalo tudi to, da ni bilo nobene evforije,” so nam povedali le dan po velikem obisku in dodali, da je bil gospod Norris izredno prijeten gost.

“Gospod in gospa sta bila zelo prijetna. Želela sta imeti intimo, uživati v večerji in bila sta zelo simpatična. Nista imela nobenih posebnih zahtev, hrano sta izbrala na predlog natakarja in se odločila za naš pethodni degustacijski meni. Za njih torej nismo pripravljali nič posebnega, je pa pohvalil hrano, ko so zaključili,” so nam povedali in dodali, da se je ekipa Strelca z gospodom po obedu tudi fotografirala. Poskusili smo prav tako izvedeti, kateri ljubljanski hotel sta zakonca izbrala za svoj ‘slovenski dom’, vendar smo v vseh velikih ljubljanskih hotelih dobili negativen odgovor, le v Vandu so na naše vprašanje odgovorili: “To so informacije zaupne narave in tega ne komentiramo.”

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2017

Story 20/2017, od 11. 05. 2017