Cissy Houston: Bobby kriv za smrt

19. 2. 2013 | Vir: Nova
Deli
Cissy pravi, da si je oddahnila, ko se je njena hčerka leta 2007 ločila od Bobbyja Browna, in meni, da bi se – če ne bi umrla – še danes ukvarjala z glasbo in bila uspešna.
 (foto: Shutterstock)
Shutterstock

S svojim življenjskim slogom in dejanji je Whitney Houston pogosto šokirala oboževalce, naslovnice tabloidov pa polni tudi po svoji tragični smrti.

Za to skrbi njena mama Cissy, ki je napisala knjigo Remembering Whitney, posvečeno ljubljeni hčerki, v kateri za njeno odvisnost, zlome in končni poraz odkrito obtožuje njenega nekdanjega soproga Bobbyja Browna.

»Menim, da bi njeno življenje ubralo povsem drugačno pot, če bi se razšla že prej. Lažje bi ostajala trezna, če ne bi bila z nekom, ki je – ravno tako kot ona – rad žuriral. Po mojem mnenju ji nikoli ni bil v oporo, kakršno je potrebovala,« piše Cissy. Pravi, da je knjigo napisala, da si ljudje o njeni hčerki, ki so jo pred natanko letom dni našli mrtvo v kadi hotela na Beverly Hillsu, ne bi mislili vsega najslabšega.

Njena smrt je bila posledica odpovedi srca, ki jo je povzročilo uživanje kokaina, ta pa je bil ob alkoholu dolga leta njen najhujši sovražnik. Kadar ni bila pod vplivom opiatov, pa je bila Nippy, kot ji ljubkovalno pravi Cissy, najmilejše bitje na svetu. 

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik