Cissy Houston: Spregovorila o svoji hčerki Whitney

4. 2. 2013 | Vir: Lea
Deli

Bliža se prva obletnica smrti velike glasbene dive Whitney Houston, katere življenje je ugasnilo 11. februarja v hotelu Beverly Hilton. Uradni vzrok smrti 48-letnice je utopitev, ki se je zgodila zaradi bolezni srca in uživanja kokaina. Ob tej priložnosti je Whitneyjina mama Cissy Houston, ki bo kmalu objavila knjigo spominov Remembering Whitney, pristala na pogovor za revijo People.

Novinarki omenjene revije je priznala, da se še vedno sprašuje, ali bi lahko karkoli naredila, da bi rešila življenje svoje ljubljene hčerke. "Sem bila dobra mama? Še danes se sprašujem, ali bi jo lahko kakorkoli rešila. Toda knjiga, ki bi te naučila, kako biti dober starš, ne obstaja. Preprosto delaš najbolje, kot znaš," je izjavila Cissy Houston, ki je vse skupaj podrobneje pojasnila tudi v svoji knjigi spominov.

Naučila jo je vse, kar je znala
"Ogovorila me je s tistim svojim vedrim otroškim glasom in zvenela mi je dobro. Če kaj obžalujem v najinem odnosu, potem je to dejstvo, da se iz nekega razloga ni mogla pogovarjati z mano o svojih težavah. Razen če je bila v zares hudih težavah. In tega ne bom nikoli prebolela," je napisala Cissy, ki je svoji hčerki, ko je bila stara 12 let, kar sama dajala glasbene lekcije.

"Naučila sem jo vse, kar je znala ... Nihče ni mogel vedeti, da bo postala zvezda," je dejala v pogovoru za revijo People. Cissy pa ni vedela, da se je Nippy, kot so ljubkovalno klicali Whitney, že v najstniških letih začela precej divje zabavati. "Nisem vedela za njeno žuriranje. Res pa je, da v tistem času za takšne stvari niti nisem hotela vedeti," je iskrena v svoji knjigi.

Bobbyja Browna ne krivi
V tistem času, torej v začetku sedemdesetih, je Whitney spoznala Robyn Crawford, o kateri se je šušljalo, da je več kot le njena prijateljica. Čeprav Whitneyjina mama ni hotela govoriti o naravi njunega odnosa, je priznala, da ji Robyn niti slučajno ni bila pri srcu.

"Ničesar ne vem o njunem odnosu. Nisem je želela videti v bližini svoje hčerke," je rekla Cissy, ki je v svoji knjigi napisala, da je bila Robyn arogantna, kar ji ni bilo niti najmanj všeč. Poudarila pa je, da je bila Robyn prva oseba, ki jo je opozorila na to, da ima Whitney težave z mamili: "Rekla mi je, da Nippy jemlje mamila, da sta jih včasih občasno jemali obe, a da so bila Nippy malo preveč všeč." Situacija se je poslabšala, ko se je Whitney zapletla v razmerje z r'n'b pevcem Bobbyjem Brownom, s katerim ima danes 19-letno hčerko Bobbi Kristino.

"Ni ji pomagal, prav gotovo ne," se je Cissy obregnila tudi ob Bobbyja, od katerega se je Whitney ločila leta 2006. Cissy pa je že leto dni prej poskušala hčerko in vnukinjo rešiti iz družinskega doma v Atlanti. "Zaradi stvari, ki sem jih videla tam, me je zmrazilo. Nekdo je s sprejem poškropil stene, na katerih so bili narisani čudni obrazi in velike oči. To so bile zlobne oči, ki so preteče gledale. Tam je bila tudi velika, uokvirjena fotografija Nippy, Bobbyja in Krissi, a je nekdo izrezal Nippyjino glavo. Potem pa sem jo zagledala na vrhu stopnic. Videti je bila kot oseba, ki je sploh ne poznam. Pozneje se ga je končno znebila, kar je bilo prekrasno. Toda ne krivim Bobbyja, da je Nippy navadil na mamila," je bila Cissy odkrita v pogovoru z novinarko.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik