Dakota Johnson se zelo dobro počuti v svojem telesu

13. 4. 2017 | Vir: Lady
Deli
Dakota Johnson se zelo dobro počuti v svojem telesu (foto: Profimedia)
Profimedia

Dakota bi morda bila le še ena izmed številnih igralk, če se ji ne bi ponudila priložnost, da zaigra v filmu 50 odtenkov sive, v katerem je upodobila Anastasio Steele. Prav ta vloga jo je namreč izstrelila med zvezde in ji tudi omogočila, da se ji nove priložnosti ponujajo kar same. A kdo Dakota sploh je in zakaj je sploh postala igralka? Vse to in še več vam izdamo v nadaljevanju ...

Dakota Mayi Johnson se je rodila 4. oktobra 1989 v Austinu v Teksasu znanima igralcema Melanie Griffith in Donu Jonsonu. A kljub zvezdniškim staršem ni odraščala v Hollywoodu, temveč v Aspnu v Coloradu, kjer je tudi obiskovala osnovno šolo. Zanjo je bilo obdobje tam nekaj posebnega, zato se ga še danes z veseljem spominja.

Njen oče Don jo je učil jahati konje, voziti motor ter tudi zakuriti ogenj in ravnati s puško. Ko se je družina v njenih najstniških letih preselila nazaj v Kalifornijo, pa je dekle spoznalo tudi neprijetno stran življenja. Ker sta bila njena starša znana, se je o njih pogosto pisalo v številnih revijah. Zapisane pa niso bile le resnice, temveč tudi številne laži, ki so jo zelo prizadele.

Sicer pa je bila Dakota že v mladih letih zelo nadarjena plesalka, njeno lepoto pa so opazili tudi modni agenti, zato je dekle že pri 12 letih začelo delati kot model. Pozneje pa je podpisala pogodbo z modno agencijo IMG Models ter posnela kampanje za številne znane modne znamke. Ob delu modela pa se je začela spogledovati tudi z igranjem. Kot je medijem zaupala v enem izmed svojih intervjujih, se je temu delu posvetila zato, ker je želela pripovedovati zgodbe in obuditi v življenje različne like, s katerimi bi ljudi spravljala v jok, v smeh, jih jezila in tudi razveseljeva.

Leta 1999 je tako prvič stopila pred kamero in skupaj s polsestro Stello Banderas zaigrala v filmu Crazy in Alabama, v katerem sta upodobili hčerki njune prave mame Melanie Griffith, režiral pa ga je njen očim in takraten mož njene mame Antonio Banderas.

Anastasia jo je izstrelila med zvezde

Po koncu srednje šole si je Dakota omislila agenta in se popolnoma posvetila igranju. Ena prvih vlog, ki jo je takrat odigrala, je bila vloga Amelie Ritter v filmu Socialno omrežje (The Social Network, 2010), ki je govorilo o družbenem omrežju Facebook in njegovem ustanovitelju Marku Zuckerbergu. Čeprav vloga ni bila med najbolj vidnimi, je Dakota vseeno hitro za tem začela dobivati vse bolj opazne vloge v drugih filmih. A nobena ji ni prinesla toliko pozornosti in slave kot prav vloga Anastasie Stelle v filmu 50 odtenkov sive (2015), v katerem je zaigrala skupaj z Jamiejem Dornanom. Dakota o tem, da se je avdicije za film udeležila, sprva ni želela povedati nikomur, saj ni vedela, ali ji bo uspelo. Ne nazadnje so se za vlogo med drugimi potegovale tudi Alicia Vikander, Elizabeth Olsen, Shailene Woodley, Felicity Jones in Kristen Stewart.

A očitno je imela prav Dakota tisto nekaj, kar je odgovorne prepričalo, da je ona pravo dekle za vlogo Anastasie. In čeprav je v filmu veliko golote in žgečkljivih prizorov, se jih igralka ni ustrašila. Priznala je, da je sicer res malce sramežljiva, a se v svojem telesu počuti zelo dobro, zato ga brez težav tudi pokaže. Golota in scene seksa pa se ji zdijo lepe, še posebej če so okusno posnete.

Dakota in Jamie sta sicer posnela že drugi del omenjenega filma, 50 odtenkov teme (2017), in se tudi že vrti v naših kinematografih. Prihodnje leto pa prihaja v kine že tretji del omenjene uspešnice z naslovom 50 shades od freed (slovenski naslov še ni znan, op. a.). Še prej pa bomo igralko lahko gledali tudi v grozljivki Suspiria, v kateri bo upodobila baletno plesalko Suzy.

Zasebnost ji veliko pomeni

Tudi Dakota spada med tiste zvezdnice, ki svojo zasebnost zelo nerade delijo z javnostjo, zato je ne boste našli ne na družbenem omrežju Facebook in tudi ne na Instagramu. Igralka je oba profila namreč izbrisala, ker se ni počutila prijetno, prav tako pa je bila deležna številnih negativnih komentarjev spletnih trolov.

Ker je zrasla daleč od Hollywooda, je tudi zelo preprosta oseba in pravi, da jo življenje in tudi ljudje tam prav pretirano ne navdušujejo. Izguba anonimnosti, ki je prišla s prepoznavnostjo, pa jo je kar malce prestrašila. Zato meni, da bi se z veseljem vrnila v Kolorado, si kupila ranč in živela preprosto življenje – imela bi moža, otroke in seveda kup živali, med njimi tudi konje. No, to bo vseeno tudi imela, pa četudi ne ravno tam. Sicer pa igralki ljubezenske zvezde trenutno ne svetijo najmočneje, saj naj bi se lanskega junija razšla z dolgoletnim fantom, modelom Matthewom Hittom, s katerim sta bila skupaj vse od leta 2014.

T. A.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord