Dalmacija vabi princa Harryja in Meghan na medene tedne ...

Dalmacija vabi princa Harryja in Meghan na medene tedne ... (foto: Profimedia) Profimedia
9. 1. 2018

Hrvaški mediji pišejo, da bi bila Dalmacija kot nalašč za njune medene tedne. Spomnimo: poročila se bosta 19. maja.

"Pri nas najdeta vse, kar si želita, vključno z najbolj romantičnim sončnim zahodom," piše portal Slobodna Dalmacija.

Navajajo še, da je v tem čudovitem delu Hrvaške veliko znamenitosti in da so nekatere lokacije že zelo priljubljene med mladoporočenci, ki v Dalmacijo ne prihajajo samo na medene tedne, temveč tam tudi organizirajo poroke.

Sicer pa je princ Harry že obiskal Dalmacijo - pred nekaj leti je žural na Hvaru, za Meghan (ki se je zaradi poroke odpovedala igralski karieri) pa bi bilo zagotovo zanimivo, če bi si ogledala lokacije, na katerih so snemali priljubljene nadaljevanke in filme, med njimi tudi Igro prestolov. Ker Meghan velja za ljubiteljico vin in gurmanko, bi ji Dalmacija zagotovo lahko veliko ponudila.

Tudi drugi družinski člani oziroma predniki princa Harryja so že obiskali sosednjo Hrvaško. Avgusta 1936, štiri mesece po abdikaciji, je kralj Edvard VII. s svojo takratno ljubico (in poznejšo ženo), Američanko Wallis Simpson križaril ob jadranski obali. Obiskala sta Rab, Šibenik, Trogir, Korčulo ... Kraljica Elizabeta II., Harryjeva babica, je z možem, princem Phillipom, leta 1972 obiskala Hrvaško, mudila pa sta se v Zagrebu, Đakovu in na Brionih. Harryjev oče, princ Charles, pa je leta 2016 z vojvodinjo Camillo obiskal Zagreb in Slavonijo. 

"Bilo bi lepo, če bi tudi naslednja generacija kraljeve družine nadaljevala s tradicijo obiskovanja Hrvaške, mi pa predlagamo, naj obiščeta Dalmacijo," še navaja Slobodna Dalmacija.