Daniel Radcliffe: Ponovno ima težave z alkoholom

Pred kratkim je imel v nekem newyorškem klubu incident z didžejem, po nekaj dneh pa mu je postalo neprijetno zaradi tega, zato se je celo hotel vrniti v klub in se opravičiti didžeju.   
 (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Lea
11. 1. 2013

Medijska zgodba o silni ljubezni med alkoholom in igralcem Danielom Radcliffom, ki je v filmih o čarodeju Harryju Potterju utelešal glavnega junaka, se je začela že leta 2007. Takrat so ga paparaci zasačili, ko je močno vinjen zapuščal londonsko gledališče Gielgud ...

Pozneje so ga čedalje pogosteje videvali, ko je užival v razuzdanem življenju. Nekoč je celo izjavil, da je njegov idol težavni Pete Doherty, ki ima hude težave z odvisnostmi od mamil in alkohola, in da si želi biti roker kot on. Julija 2010, ko je v St. Peterburgu praznoval svoj 21. rojstni dan, so ga ponovno zasačili 'v rožicah'.

Popil je toliko vodke, da je komaj prišel iz bara, v katerem se je zabaval z družbo. In prav po tej epizodi je začel resno razmišljati o svoji težavi: "V zadnjih treh letih sem se vsakič, ko sem se napil, onesvestil. Znan sem po tem, da se onesvestim, ko se napijem. Prepričan sem, da mi je bilo zabavno, ko sem bil pijan, a se preprosto ničesar ne spominjam."

Razkril je, da je imel hude težave z alkoholom že pri 18 letih, pri 20 pa ga je zaskrbelo, ker se ni mogel nadzorovati, kadar je pil. Potem je dojel, da mu alkohol škodi, tako v zdravstvenem smislu kot tudi v družabnem življenju: "Pri 20 letih sem začel doma piti sam, sploh nisem hodil ven, da ne bi naredil kakšne neumnosti. Bilo me je strah, da bom naletel na koga, ki me ne bi smel videti pijanega. Bal sem se, kaj bom rekel znancem,  ki jih bom srečal, kaj bom počel z njimi, zato sem raje ostal doma in se več dni zapored opijal."

Jasno mu je bilo, da je bilo to, kar je počel, bedno, in da v vinjenem stanju sploh ni bil pravi Daniel, ki je sicer vljuden in zabaven. Kadar je bil pijan, se je prelevil v nevljudno 'svinjo'. Pogovarjal se je tudi z Garyjem Oldmanom, ki je v seriji filmov o Harryju Potterju igral Siriusa Blacka in se je tudi sam boril z alkoholizmom. "Ne moreš tako nadaljevati, preveč lahko izgubiš," mu je govoril Gary, Daniel pa ga ni jemal resno, ker se takrat še ni zavedal, da ima težave z alkoholom.

Vesela novica
Teh težav se je na srečo začel zavedati lani, ko je sporočil, da je po dolgem času nehal piti alkohol. Trdil je, da od avgusta 2010 ni posegel po opojni kapljici, saj je dojel, da ima težavo.

"Začel sem se naslanjati na alkohol, da bi užival v določenih stvareh v življenju. Nekaj let sem živel življenje, ki mi pravzaprav sploh ni ustrezalo," je pojasnil in dodal, da je ugotovil, da je šlo vse skupaj predaleč, saj ga je prešinila misel, da bi ga že ena fotografija v vinjenem stanju lahko stala kariere.

Takrat je živel s punco, katere identitete ni želel razkriti, in govoril, da je njegovo življenje veliko lažje, odkar je trezen: "Uživam v zvezi in dejstvu, da sem zadovoljen z vsem, kar imam, in da nisem ves čas pijan. Čeprav bi rad bil oseba, ki gre na zabavo in popije le nekaj pijač ter se lepo zabava, to na žalost pri meni ne funkcionira."

Vrnil se je na stara pota
In to očitno ni funkcioniralo niti sredi tega meseca, saj ga je prav pretiravanje z alkoholom spravilo v težave. "Preveč je popil in nihče ga ni mogel umiriti," je povedal prijatelj 23-letnega igralca, ki je v nekem newyorškem nočnem klubu napadel didžeja, ker ni hotel zavrteti glasbe, ki jo je zahteval.

Končalo se je tako, da so ga reditelji vrgli na cesto. Njegovi prijatelji so v zadnjem času v hudih skrbeh zanj, saj ponovno veliko popiva. Po zadnjem incidentu so ga začeli intenzivno nagovarjati, naj vendarle poišče pomoč strokovnjaka, saj sam očitno nikakor ne more obrniti hrbta alkoholu. Le upamo lahko, da bo poslušal njihove nasvete ...