David Beckham ima obsesivno kompulzivno motnjo

Prava modna ikona
Davidu pristaja vse, kar obleče, pa naj gre za sproščen slog ali pa elegantno obleko. (foto: Profimedia Profimedia, Abaca Press) Profimedia Profimedia, Abaca Press
Vir: Lady
10. 4. 2019

David Beckham je nekdanji nogometaš, katerega zvezda kar ne zbledi. 

Vse, kar se dogaja z njim, je zanimivo. Tudi to, da ima težave z obsesivno kompulzivno motnjo ... Nogometaš, ki je igral za Manchester United, Real Madrid in tudi za Milan ter Paris Saint-Germain, velja za enega najbolj seksi in elegantnih moških na svetu. S soprogo Victorio Beckham sta pravi modni tandem. Javnost pa bolj malo ve o težavi, s katero se David spopada že dolga leta. Ima namreč obsesivno kompulzivno motnjo. In kaj to pomeni? V njegovem domu mora biti vse po parih. Če ima na primer v hladilniku tri pločevinke neke pijače, eno odstrani ali pa doda.

David ve povedati, da je, ko je še igral za Real Madrid in je živel sam, vstajal sredi noči in sesal preprogo v svojem domu ter jo ravnal, da je bila v liniji s parketom. “Preprogo sem sesal tako, da so bile linije na njej kot na nogometnem igrišču. Tudi ko sem doma, počnem to. Victoria me je velikokrat ujela med sesanjem, ko so otroci že šli spat. Sesal sem toliko časa, da so bile vse linije lepo poravnane,” David odkrito govori o motnji, ki ga pesti že dolga leta. Verjetno je imel, glede na to, da imata s soprogo kar štiri otroke, ki se podijo po hiši, kar veliko dela s sesanjem.

Zadnja leta se trudi to svojo neprijetno motnjo, kakor ji pravi, nadzorovati. Veliko se ukvarja s humanitarnim delom, potuje po svetu in je pravi poslovnež, ki svojo karizmo in vpliv s pridom uveljavlja na vseh področjih. Najbolj pa uživa, ko lahko pomaga drugim, pravi sam.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia