Davor Radolfi skočil v mrzlo Dravo in rešil dveletnika

Davor Radolfi skočil v mrzlo Dravo in rešil dveletnika (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
9. 12. 2016

Hrvaški pevec Davor Radolfi se očitno ne znajde dobro le na odru, temveč tudi v resničnih situacijah. Bralka nam je namreč sporočila, da je iz Drave pred nekaj časa rešil otroka. Seveda smo se odločili, da se o tem prepričamo tudi na lastna ušesa, pevec pa nas je popolnoma očaral s svojo preprostostjo.

"Ne počutim se kot junak. Junaki so tisti, ki ogrozijo svoje življenje, da bi pomagali drugim. Jaz sem reagiral povsem običajno in vesel sem, da je tako. To je bila povsem običajna človeška reakcija, ki mi je ostala v spominu izpred petih let," nam je priznal priljubljeni pevec, ki tega hrabrega dejanja ni želel obešati na veliki zvon. Po pripovedovanju očividke je neko prelepo jesensko popoldne pri znani vinoteki ob Dravi užival v dobri družbi. Vsa omizja so bila zasedena, ljudje pa so veselo klepetali, ob pomolu pa je veselo korakal otrok.

"Vse se je odvilo v hipu. V sekundi sem zagledala gospoda Radolfija, kako je skočil v mrzlo reko. Čez nekaj trenutkov se je povzel na breg z malčkom v naročju. Vsi prisotni smo ostrmeli in utihnili, sledilo pa je glasno vriskanje in ploskanje, da o veselju staršev sploh ne govorim," je povedala očividka, ki nikakor ni mogla prehvaliti znanega pevca. Kot je priznal pevec, v trenutku, ko je videl otroka v vodi, ni niti razmišljal, temveč je reagiral povsem spontano. Šele kasneje so na plan prišla tudi čustva. "To sicer ni bilo prvič," je tiho povedal Davor in dodal: "S soprogo sva že rešila devetletnika na otoku Sveti Andrija blizu Rovinja." No, vsekakor je pevec tudi z gesto ob Dravi dokazal veliko srce, ki je tudi v stiski pripravljeno pomagati sočloveku.

N. A.