Demi Moore: Kako bo začela na novo pri 50 letih?

To, da bo 11. novembra dopolnila 50 let, trenutno še zdaleč ni njena edina ‘težava’. 
 (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
14. 11. 2012

Zdi se, da so vsi srečni, le ona ne. Zdaj se Demi Moore približuje še okrogli rojstni dan ...

Zelo zahtevna naloga je že to, da mora predelati skok čez plot bodočega bivšega moža Ashtona Kutcherja in posledično ločitev, zdaj pa doživlja nov udarec. Po tem, ko se je iz skupnega domovanja odselila še zadnja, tretja hčerka, se mora igralka Demi Moore privaditi na prazno in tiho hišo. Njen nekdanji soprog, hollywoodski akcijski zvezdnik Bruce Willis, je s svojo novo, mlado in lepo ženo dobil dojenčka. Lahko Demi v čustvenem smislu sploh prenese vse to?

Negotova
Tik pred 50. rojstnim dnem, ki ga praznuje 11. novembra, se pred Demi kopičijo eksistencialne težave. Največja od teh težav je 'narejena doma' – nikoli se ni naučila, da bi imela rada samo sebe. Na začetku letošnjega leta je priznala: "Najbolj me je strah tega, da bom nekega dne ugotovila, da nisem vredna, da bi bila ljubljena." Freddy Moore, njen soprog številka ena, s katerim je bila poročena med letoma 1980 in 1985, je vse skupaj formuliral takole: "Demi mi je dajala občutek, da bi se ubila, če je samo za trenutek ne bi imel več rad."

Negotovost vase je filmska zvezdnica ves čas poskušala kompenzirati z življenjem na prehitevalnem pasu, predvsem z naravnost obsesivnim telesnim kultom. Njen prvi modni angažma so bili posnetki za pornografsko revijo Oui. Takrat je bila stara komaj 16 let, a se je delodajalcem zlagala, da jih šteje 18.

Naslednji postaji sta bili naslovnica slovite revije Vanity Fair, ki jo je kot razgaljena nosečnica krasila leta 1992, in hedonistični filmski spektakel Charliejevi angelčki: S polno brzino, ki ga je posnela pri 41 letih. Hollywood je glasno ploskal sliki lepotice z jeklenim telesom. Zdelo se je, da veliko telovadi in poje ogromno solate, v resnici pa so bila njena osnovna živila energijske pijače, privoščila si je nešteto lepotnih operacij in ... Da, redno se je odločala tudi za klistiranje.

Še vedno 'leta' za mlajšimi
Kljub poskusom, da bi imela vse pod nadzorom, ali pa ravno zaradi njih, je pred približno letom dni izgubila ljubezen svojega tretjega soproga, komaj 34-letnega igralca Ashtona Kutcherja, ki blesti v priljubljeni humoristični seriji Dva moža in pol. Da bi bila stvar še hujša, jo je 16 let mlajši srčni izbranec prevaral prav na obletnico njune poroke. Ker je januarja v telesnem in tudi psihičnem smislu doživela pravi zlom, je bila pripravljena iti na zdravljenje, kjer je preživela pet tednov.

Tudi po uspešnem zdravljenju pa filmski ustvarjalci s svojimi projekti niso ravno stali v vrsti pred vrati te igralke, ki je v devetdesetih letih kot prva ženska za snemanje filma prejela honorar v višini 10 milijonov dolarjev. Že precej dolgo je nismo videli v kakšni večji filmski uspešnici, zdaj le občasno 'krasi' različne dobrodelne prireditve.

Zato pa jo še vedno zanimajo mlajši moški. Avgusta ji je družbo delal 38-letni igralec Martin Henderson, pred nekaj tedni pa 33-letni profesionalni košarkarski igralec Baron Davis. Toda za več kot navaden flirt bo v najboljšem primeru verjetno pripravljena šele takrat, ko bo ločitveni postopek končan in bo tudi uradno samska.

Trenutno se njeni in Ashtonovi odvetniki pogajajo o sporazumu o izvensodni poravnavi. Vse lepo in prav, a zatika se jim pri denarju. In več kot očitno je, da ima denarja več gospod Kutcher, ki za eno samo epizodo serije Dva moža in pol zasluži kar 700 tisoč dolarjev, njegovo premoženje pa je po nekaterih ocenah vredno vrtoglavih 290 milijonov ameriških zelencev.

Znašla se je na točki, ki se je boji
Celo po izreku sodbe Demi Ashtona ne bo mogla povsem izbrisati iz svojega življenja, saj v medijih kar mrgoli fotografij tega lepotca in njegove nove punce, 29-letne igralke Mile Kunis. Poleg tega se tudi njene hčerke, Tallulah, Scout in Rumer, še vedno zelo rade družijo s svojim nekdanjim očimom.

Znano je, da so se omenjene punce za nekaj časa oddaljile od svoje slavne mame. Med drugim so se za to potezo odločile tudi zato, ker jih je Demi stalno zasipala s sporočili SMS, zaradi katerih so dobile občutek, da se od njih preveč zahteva. Takrat so od nje zahtevale, da gre na nekoliko dolgotrajnejše zdravljenje. Demi se je zdaj znašla na točki, katere se je vedno bala – je sama, brez priznavanja in brez občudujočih pogledov.

Verjetno ima zdaj občutek, da je bilo njeno več desetletij dolgo garanje povsem zaman. Njeni nekdanji možje in hčerke v svojih življenjih napredujejo, drugi petdesetletniki, med katerimi je na primer tudi njena igralska kolegica Kelly Preston, pa navdušeno pripovedujejo o srednjih letih. Demi medtem še vedno išče nov smisel življenja. Kakorkoli že, ne nazadnje je skoraj že prestala leto 2012, ki je bilo zanjo leto polomov. Če drugega ne, je že to majhen razlog za slavje.