Demi Moore: Zdravi se v izolaciji

»Ko bo Demijino zdravljenje napredovalo, bo lahko neomejeno uporabljala mobitel, a za zelo kratek čas,« je povedal eden od zaposlenih v kliniki, kjer se zdravi igralka.  (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Nova
14. 2. 2012

Igralka Demi Moore se v zdravstvenem centru Cirque Lodge v Utahu že nekaj časa zdravi odvisnosti od zdravil in anoreksije.

Praksa klinike, v kateri so se zdravile tudi Lindsay Lohan, Mary-Kate Olsen in Eva Mendes, je, da pacienti z motnjami hranjenja ne smejo vedeti, koliko tehtajo, zato je tudi Demi prepovedano gledati na tehtnico, ko ji osebje meri telesno težo. »Paciente tehtamo vsak dan, včasih tudi večkrat dnevno, da bi se prepričali, da ne izgubljajo teže. Zdravniki nočejo, da se pacienti obremenjujejo s svojo težo,« je izjavil eden od zaposlenih.

Demi ne silijo jesti, ampak se osredotočajo na to, da ji omogočajo okolje, v katerem se počuti varno, poleg tega pa dobiva najboljšo možno nego. Zdravljenje bo trajalo približno 60 dni, 49-letnica pa nekaj časa ne bo smela imeti prav nobenih stikov z zunanjim svetom, niti s svojimi otroki.

Priporočamo