Diane Kruger želi pozabiti temačni del življenja

Diane bi še danes lahko bila vrhunska manekenka. (foto: Profimedia Profimedia, Backgrid Usa) Profimedia Profimedia, Backgrid Usa
Vir: Lady
5. 4. 2019

Nekoč je sanjala o tem, da bi bila balerina, nato je postala uspešna manekenka, a je vse skupaj obesila na klin, da bi nato postala izvrstna igralka.

Najprej je morala izgubiti nemški naglas, nato pa je še spremenila ime. Njeno dekliško ime je namreč Diane Heidkruger. Lepotica je rojena 15. junija leta 1976 v Nemčiji, a je bila že od nekdaj zelo samostojno dekle. Zato ni čudno, da je šla v London, kjer je obiskovala Royal Ballet School. Pravi, da je bila v tistem obdobju zelo srečna. “Zaradi očetove bolezni je moja mama morala veliko delati, da nas je lahko preživljala. Bila je močna, in ker sem bila najstarejši otrok, sem že razumela, kaj vse je preživljala.” No, njen oče je bil hud alkoholik in je bil velikokrat odsoten. Ko je imela 13 let, sta se starša ločila in Diane je morala skrbeti za mlajšega brata Stefana, saj je morala mati trdo delati.

“Zaradi očetove odvisnosti sem se tudi sama velikokrat znašla na preizkušnji glede drog in alkohola. Poleg tega sem bila do svojih fantov zelo stroga, saj nisem imela normalnega očetovskega lika v svojem življenju,” se tistih časov spominja Diane. Tako je bil prav balet tisti, ob katerem je pozabila na vsakodnevne skrbi. “Bila sem zelo vase zaprt otrok in predvsem sem bila nenehno jezna. No, sem pa že pri šestih letih ugotovila, da lahko skozi balet izražam čustva in sem za to še nagrajena,” pravi in dodaja, da se je tako počutila svobodno in cenjeno.

In prav balet je bil tisti, ki je Diane pripeljal do filma. Pri 11 letih je namreč ugotovila, da ne bo nikoli dosegla zavidljive baletne kariere. Nato si je pri 15 letih poškodovala koleno, in to je pomenilo konec. Seveda je bilo težko in kakšno leto dni je bila v globoki depresiji. Takrat se je preusmerila v manekenstvo, Nemčijo pa je tudi zastopala na natečaju Elite Model Look. Imela je možnost odpotovati v Pariz, kar pa njeni družini ni bilo najbolj všeč, saj je bila mama prepričana, da se mora najprej šolati, da ne bi bila kdaj odvisna od moškega.

“Na koncu je mama le privolila, da sem šla v Pariz, kar se mi zdi res pogumno, in danes sem srečna, da mi je tako zelo zaupala.” Diane ima še danes Pariz za svoj dom. Kmalu se je pojavila na naslovnici francoske izdaje revije Elle. Kljub uspehu je z 22 leti ugotovila, da manekenstvo ni to, kar bi si želela početi v življenju. “Postalo mi je dolgčas in nikoli se nisem počutila del tega sveta. Visoka sem 'le' 1,70 metra in vedno sem bila zato malce negotova. Ko sem se odločila, da ne bom več manekenka, se je moje življenje obrnilo na bolje.”

Imela je srečo, da je kot manekenka dobro zaslužila in si je pozneje lahko plačala dramsko šolo Cours Florent v Parizu. Tam je tudi spoznala francoskega režiserja Guillaumeja Caneta, s katerim se je leta 2001 poročila. Zaigrala je v njegovem filmu Moj idol in si prislužila nominacijo za francoskega oskarja, ki se imenuje cesar. Njun zakon ni zdržal in takrat je dejala, da se je poročila premlada in da zato ne verjame v zakon. Nato je spoznala igralca Joshuo Jacksona, s katerim sta začela zvezo.

A žal tudi to ni bilo za večno. Skupaj sta bila deset let in v trenutku, ko sta se razšla, je padla v zelo mračno obdobje svojega življenja. Bilo je leta 2017 in istega leta je v Cannesu osvojila zlato palmo za vlogo Fatik Atkin v drami Obupana. “Nagrade se nisem mogla najbolj veseliti, saj sem v tistem času izgubila dve ljubi osebi v družini,” pravi Diane.

Sreča se ji je nasmehnila, ko je spoznala igralca Normana Reedusa (50 let), s katerim sta leta 2015 skupaj igrala v filmu Nebo. Ob njem je začutila, da želi imeti družino, in tako je po 40. letu postala mamica. Svojo zvezo in nosečnost sta uspešno skrivala, pa tudi sicer se na veliko izogibata pogovoru o zasebnem življenju. Norman že ima sina Mingusa Luciena Reedusa (20 let), ki ga je dobil med petletnim zakonom z manekenko Heleno Christensen (50 let).

Diane je sicer zelo zanimiva ženska tudi po izjavah. “Vedno sem si želela postati igralka, saj film obožujem. Menim, da je kot univerzalni jezik, pa naj gre za francoski, nemški ali angleški film. Zato sem si vedno želela ustvariti mednarodno kariero,” je nekoč dejala igralka, ki je sanjala predvsem o Franciji, o tem, da bi živela tam in se poročila s Francozom. “Ko sem bila mlada, se mi je zdelo življenje igralke Romy Schneider zelo romantično in bila je moja velika vzornica. Njena energija me je navdahnila, da sem se zaljubila v francoski film.”

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo