Dieta princa Charlesa: Včasih preskoči kosilo

Dieta princa Charlesa: Včasih preskoči kosilo (foto: Profimedia) Profimedia
17. 4. 2020

Britanska kraljeva družina veliko pozornosti posveča pravilni in zdravi prehrani, predvsem zato, ker bi radi ohranili svoje zdravje.

Dolgoletni kuhar princa Charlesa, Darren McGrady, pa je pred kratkim razkril, katere jedi so tiste, ki se pogosto znajdejo na prinčevem meniju.

McGrady je obroke pripravljal tudi za pokojno princeso Diano, ko je še bila poročena s Charlesom.

Kot pravi kuhar, ima princ svojo rutino, ki se ji le redko odpove. Za zajtrk običajno poje nekaj sadja, kosilo pogosto preskoči, saj popoldan rad uživa v čaju. Zraven mu postrežejo malico - kuhana jajca.

Najbolj pa je Charles zadovoljen z dobro večerjo. Takrat si pogosto privošči jagnjetino, saj jo naravnost obožuje. Všeč mu je tudi rižota z gobami.

"Ko gre za obroke, princu Charlesu ni všeč, da bi mu vsak dan postregli enake jedi. Pravzaprav ima rad raznovrstno hrano. Z gotovostjo pa lahko zatrdim, da mu je rižota z gobami najbolj priljubljena jed," pravi kuhar, ki zdaj živi in dela v ZDA.

Palačo je namreč zapustil, ko je umrla princesa Diana. Razkril pa je svoj recept za rižoto z gobami. Uporablja riž Arborio, domačo piščančjo osnovo (juho), sveže nabrane gobe, malce olja s tartufi, domače paradižnike in baziliko.

Priporočamo