Od Adele do Khloe Kardashian: Tako je največjim zvezdnicam uspelo izgubiti odvečne kilograme

1. 7. 2023 | Vir: Story
Deli
<p><strong>Adele</strong></p> (foto: Foto: Sumo)
Foto: Sumo

Res je, da ima večina (ali pa kar vsi) zvezdnikov osebne trenerje, ki so plačani, da jim iz rok izbijajo krofe in sladke koktajle, a na koncu dneva je v številnih njihovih zgodbah o hujšanju vseeno mogoče najti dobre nasvete za slehernikov boj z odvečnimi kilogrami. Če ne drugega, lahko služijo le kot dodatna spodbuda.

Melissa McCarthy

<p><strong>Melissa McCarthy</strong><br />
 </p>

<p><strong>Melissa McCarthy</strong><br /> </p>

Foto: Profimedia

Vedno šaljiva Melissa McCarthy je leta 2011 za revijo People povedala, da je njeno telo še vedno “v postopku izgradnje”, a je menda od takrat izgubila kar 34 kilogramov. Melissa ima zastavljene zelo realne cilje in nima namena shujšati do neprepoznavnosti, zato je tudi njen pristop h kleščenju kilogramov primerno sproščen in šaljiv. Kot je povedala v intervjuju: "Nimam nobenega posebnega trika, samo živim super dolgočasno življenje. Vse oklestiš na minimalno, ne počneš ničesar zabavnega in greš spat ob 19.30 – to je ta trik."

Preberite še: Iris Mulej zase izbrala bele kopalke s prosojnim detajlom, ki je pritegnil vse poglede (tudi druge bi jih imele)

Khloe Kardashian

<p><strong>Khloe Kardashian</strong><br />
 </p>

<p><strong>Khloe Kardashian</strong><br /> </p>

Foto: Profimedia

V šovu Revenge Body, kjer je izguba kilogramov osrednja tematika, je Khloe Kardashian priznala, da jo je družina večkrat prosila, naj izgubi nekaj telesne teže. Svoj proces hujšanja je potem dokumentirala tudi na svojem profilu na Instagramu, kjer je med drugim omenila, da jo je pri izgubi 18 kilogramov motivirala tudi ločitev od Lamarja Odoma. "Če bi mi pred petimi leti rekli, da bo navdih drugim, da bom spodbuda, ki jo potrebujejo, bi se vam zarežala v obraz. Jaz? Ta debelušna? Ni pogojev," je zapisala na Instagramu.

Christina Aguilera

<p><strong>Christina Aguilera</strong></p>

<p><strong>Christina Aguilera</strong></p>

Foto: Profimedia

Nekdanja pop princeska je imela po prvih letih slave precej težav z nihanjem telesne teže, potem pa je leta 2013 uspešno izgubila skoraj 23 kilogramov. Da ji je to uspelo, si je vzela čas samo zase in takrat celo zamrznila svoje mesto med žiranti v oddaji The Voice. "Neverjetno je, kaj lahko naredi že to, da imaš nekaj časa samo zase – ne samo za telo, ampak tudi za um in duha," je takrat vir blizu Christine Aguilere poročal reviji People. "Christina zdaj preizkuša nove jedi in nove metode razgibavanja, ampak ne zaradi diet ali telesne teže, ampak zato, da se na splošno bolje počuti in je bolj zdrava." Christina sicer ogromno zaslug za uspešno hujšanje pripisuje tudi starodavni azijski praksi reiki, rekoč, da ji je prav ta pomagal pripraviti um in telo na izgubo odvečnih kilogramov.

Adele

V pogovoru z naključno oboževalko ji je Adele zaupala, da je v svojem dolgoletnem boju z odvečno telesno težo izgubila kar 45 kilogramov. V intervjujih se sicer nikoli ni rada spuščala v podrobnosti shujševalnega podviga, je pa njena osebna trenerka Camila Goodis za The Sun povedala, da je Adele morala popolnoma spremeniti svoj življenjski slog. "Odpovedala se je procesirani hrani, sladkorjem, sladkim pijačam in se zaprisegla telovadni rutini, ki vključuje kardio trening in trening za moč. Takšen preobrat bi vsakomur spremenilo telo," je povedala Camila.

Rebel Wilson

<p><strong>Rebel Wilson</strong></p>

<p><strong>Rebel Wilson</strong></p>

Foto: Profimedia

Rebel Wilson se je že pred leti podala na 'popotovanje zdravja', saj si je želela v življenje vpeljati nekatere pozitivne spremembe. Začela je leta 2020 – leto, ki ga je takrat označila za svoje leto zdravja – in takrat na Instagramu zapisala: "Oblekla sem se v športna oblačila, šla na sprehod, zdaj pa se na kavču zavestno hidriram in se poskušam izogibati sladkorju in hitri hrani." Danes Rebel Wilson trenira vsak dan v tednu skupaj z osebno trenerko Jono Castano in rezultati so očitni. Menda ima najraje intervalne treninge.

Janet Jackson

<p><strong>Janet Jackson</strong></p>

<p><strong>Janet Jackson</strong></p>

Foto: Mpnc

Ko je na začetku leta 2017 Janet Jackson rodila sina Eissa Al Mana, je bila stara 50 let, potem pa je – po poročanju E! News – do konca istega leta izgubila kar 30 kilogramov. Njena osebna trenerka Paulette Sybliss je ob tem povedala, da je Janet začela trenirati približno šest tednov po porodu. "Imela je zelo intenzivno rutino, trenirala je vsaj štirikrat tedensko po minimalno 45 minut, nikoli pa dlje kot eno uro. Zelo intenzivno, zelo zahtevno." Paulette je Janet tudi postavila zelo simpatično pravilo glede prehrane, ki pravi, da če se 90 do 95 odstotkov časa prehranjuje pravilno in zdravo, lahko v zmernih količinah je vse, kar želi. "Nisem ji določila dneva, ko se lahko pregreši," je razložila Paulette. "Če ji zadiši čokoladna torta, naj si privošči čokoladno torto."

Jessica Simpson

<p><strong>Jessica Simpson</strong></p>

<p><strong>Jessica Simpson</strong></p>

Foto: Road, Rotp10

Po rojstvu tretjega otroka Birdie je Jessica Simpson v zelo kratkem času oklestila več kot 40 kilogramov odvečne teže. Pri tem ji je pomagala osebna trenerka zvezdnikov Harley Paternak. Harley je Jessico počasi in postopoma privadila na bolj aktivno življenje. Začeli sta z dnevnimi sprehodi s 6000 koraki. "Pokazala sem ji, da so sprehodi družabna aktivnost, ki jo lahko počne s svojimi otroki, in počasi so se ti sprehodi podaljšali na 14.000 korakov."

Mariah Carey

<p><strong>Mariah Carey</strong></p>

<p><strong>Mariah Carey</strong></p>

Foto: Rmcl, Nnon

Legendarna pevka je za Us Weekly razkrila, da se je odvečnih kilogramov znebila predvsem z redno vadbo. Mariah se tako zdaj rekreira vsaj trikrat tedensko, spremenila pa je tudi svoj režim prehranjevanja. Namesto treh velikih obrokov na dan raje večkrat dnevno jé manjše obroke.

Kelly Osbourne

<p><strong>Kelly Osbourne</strong></p>

<p><strong>Kelly Osbourne</strong></p>

Foto: Profimedia

Odkar se je javnosti priljubila v družinskem resničnostnem šovu, je Kelly Osbourne izgubila skoraj 30 kilogramov. Največji napredek je dosegla med sodelovanjem v oddaji Dancing With the Stars (angleški različici Zvezde plešejo) leta 2009, kjer se je priučila nekaterih najbolj zdravih življenjskih navad. "Moj plesni partner (Louis van Amstel) me je gnal, da sem jedla hamburgerje s puranjim mesom in solate, razložil pa mi je tudi, da mi bo prehrana z veliko beljakovinami in malo ogljikovimi hidrati dala več energije," je pred časom Kelly povedala za revijo Shape. "Takrat sem potem začela hitreje izgubljati težo in prvič dojela, da je res, kar pravijo – prehrana in rekreacija delujeta."

Morda vas zanima: Darja Zgonc ne skriva več, kaj se ji dogaja in mnogi so si mislili, da je situacija takšna

Besedilo: Darjo Hrib // Foto: Profimedia

BONUS VIDEO: Pogovor z vsestransko ustvarjalko Anabel

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk