Dina Lohan: Mož jo je zlorabljal

Dina in Michael, starša težavne hollywoodske zvezdnice, sta bila v očitno zelo burnem zakonu 22 let, ločila sta se leta 2007.  (foto: Getty Images) Getty Images
Vir: Nova
19. 1. 2013

Dina Lohan, mama težavne igralke Lindsay Lohan, je svojemu nekdanjemu soprogu, Lindsayjinemu očetu Michaelu, namenila precej resne obtožbe. Med drugim trdi, da je prav on kriv, da je njuna hčerka v tako slabem stanju.

Petdesetletna Dina je prepričana, da so za propad Lindsayjine kariere in težave v njenem zasebnem življenju krivi dogodki iz njenega otroštva. Menda je 26-letna zvezdnica svojega očeta nemočno gledala, kako zlorablja njeno mamo.

Dina je svoje težave navedla kot vzrok za težave svoje hčerke: »Videla je mnogo groznih stvari. Želim, da svet ve, kje so se začele njene težave. Gledala je vsakič, ko me je Michael premlatil, in videla je tudi vse druge oblike zlorabljanja.«

Med drugim je zatrdila, da jo je Michael na dan zaljubljencev, 14. februarja 1990, celo posilil v hiši njenih staršev, medtem ko so otroci spali v sosednji sobi.

»Kot tudi mnoge druge žrtve družinskega nasilja in posilstev sem bila osramočena in preplašena. In zelo mlada. Mislila sem, da se lahko spremeni, zato ga nisem niti prijavila,« je povedala Dina, 52-letni Michael pa je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun in poudaril, da Dina z vsem, kar je izrekla v javnosti, želi le prikriti dejstvo, da ne opravlja dobro svoje materinske vloge.

Dina se je odzvala z izjavo, da govori resnico in da lahko svojo verzijo zgodbe potrdi z medicinskimi in policijskimi zapisniki. In to je že naslednji dan tudi storila! Dopustila je namreč, da se v javnosti objavijo fotografije, ki dokazujejo, da je njena zgodba resnična. Tabloidna televizijska oddaja Entertainment Tonight je objavila njeno fotografijo, na kateri ima na obrazu veliko modrico.

»Michael je bil odvisen od kokaina. Takrat se mu je dogajalo veliko slabih stvari,« je še izjavila Dina, novinarji dnevnika New York Daily News pa so se razpisali o tem, da so imeli priložnost videti tudi zdravniška poročila o Dininem bivanju v bolnišnici prav tistega usodnega večera, ki ga omenja v svojih izjavah.

Napisal Tim Jeras

Priporočamo