Dinastiji Hadid lepota ni v pogubo

Gigi Hadid, Anwar Hadid, Yolanda Foster in Bella Hadid na eni od gala prireditev leta 2015. Prava manekenska družina. (foto: Mediapunch/Face To Face/Face To Face/Profimedia) Mediapunch/Face To Face/Face To Face/Profimedia
Vir: Story
22. 2. 2020

Hadid je še en priimek v svetu slavnih, ki pomeni uspeh. Na vseh področjih. Oče uspešen poslovnež, mama in otroci pa svojo poslovno pot utrjujejo z lepoto …

Yolanda van den Herik (56), kakor je njeno dekliško ime, je rojena 11. januarja 1964 v majhnem nizozemskem mestu Papendrecht. Njena družina je bila zelo verna, Yolandi pa je bilo le sedem let, ko je njen oče umrl v prometni nesreči. Tako je morala dva otroka vzgajati sama. Lepoto male Yolande je kmalu opazil nizozemski modni oblikovalec Frans Molenaar. Prosil jo je, ali bi vskočila na revijo namesto neke druge manekenke, ki je zbolela. Tam so jo opazili iz modne agencije Ford Models in kmalu je z njimi tudi podpisala pogodbo. Postala je zelo iskana manekenka, ki so jo najemale največje modne hiše. Njena manekenska kariera je trajala 15 let, potem pa se je leta 1994 preselila v Los Angeles, kjer se je poročila z znanim palestinskim nepremičninskim mogotcem Mohamedom Hadidom (71). Njun zakon je trajal šest let, par pa je medtem dobil tri otroke. Jeleno Nouro Hadid (24), ki jo kličejo Gigi, Isabello Khair (23) Bello in sina Anwarja (20).

Deset let po ločitvi se je Yolanda zaročila s kanadskim pevcem in producentom Davidom Fosterjem in leta 2011 je dahnila usodni da. Uspelo ji je vzgajati tri otroke, biti dobra soproga in hkrati imeti svoj lastni posel. Vedno si je namreč želela biti neodvisna. Januarja 2018 so začeli prikazovati njen šov Ustvarjanje modelov z Yolando Hadid. Ne smemo pa pozabiti, da je bila tudi zvezdnica resničnostnega šova Real Houswifes of Beverly Hills. In prav v tem šovu je kar nekajkrat spregovorila o bolezni, ki so ji jo diagnosticirali leta 2012, in sicer je zbolela za limsko boleznijo, ki jo prenašajo klopi. Bolezen so ji ugotovili po tem, ko je prišla na pregled, ker je bila nenehno zelo utrujena. “Bila sem tako zelo izčrpana, da sem komaj prišla od postelje do kopalnice. Imela sem tudi nenehne glavobole. Poleg tega sem nekaj mesecev vseskozi kašljala,” svojo bolezen opisuje Yolanda. Nato so ji vgradili poseben medicinski pripomoček, ki ga dajo pod kožo pacienta in je namenjen za pogosto dajanje injekcij. Zaradi bolezni nekaj časa ni mogla ne pisati, ne brati, ne gledati televizije. V enem od intervjujev je dejala, da je imela občutek, kot bi ji nekdo ukradel možgane in ji roke zvezal na hrbtu. Pozneje jo je prav ta bolezen spodbudila, da je napisala knjigo z naslovom Verjemi mi: Moj boj z limsko boleznijo. Izšla je leta 2017. Na Instagramu ima tudi svojo oznako #LymeDiseaseChalleng, kjer dostikrat deli fotografije in poskuša ozaveščati ljudi.

Treba pa je priznati, da je Yolanda vedno imela nos za premožne može. Njen prvi soprog Mohamed Hadid je eden od bolj premožnih nepremičninskih mogotcev. Veliko gradi po Ameriki pa tudi po vsem svetu. Poleg tega je lastnik hotelske verige Ritz-Carlton v Washingtonu, New Yorku, Aspnu in Houstonu.

Njen drugi soprog David Foster (70) pa je eden najbolj uspešnih in vplivnih glasbenih producentov na svetu. Je avtor nešteto hitov, ki jih vrtijo po radijskih postajah. Kar 47-krat je bil nominiran za grammyja in ga 16-krat tudi dobil. Sodeloval je z zvezdniki, kot so Whitney Houston, Michael Jackson in številni drugi. Prejel je posebno priznanje kanadskega reda, saj njegova dobrodelna organizacija že več kot 30 let pomaga ljudem v Kanadi, ki so jim morali presaditi organe.

A njun zakon ni zdržal in Yolanda ima že novega. Sicer ni ne zaročena ne poročena, le novo ljubezen ima, za zdaj. Ime mu je Joseph Jingoli in je tudi izjemno bogat ter uspešen poslovnež. Ko je prvič na Instagramu objavila njuno skupno fotografijo, je pod njo zapisala, mislim, da me ljubi.

Ker sta sestri Bella in Gigi po mami podedovali lepoto, ni prav nič čudnega, da sta tudi sami šli po njenih stopinjah. Trenutno sta lepotici med najbolj zaželenimi modeli na svetu. Najprej je v modni svet zakorakala starejša Bella in je tlakovala pot svoji mlajši sestri. Najprej sicer ni kazalo, da bo tako. Gigi je bila namreč povsem normalna šolarka, ki je obiskovala šolo v Malibuju. Bila je tudi kapetan odbojkarske ekipe, aktivna pa je bila tudi pri konjeništvu. Nekaj časa je celo sanjarila o profesionalni športni karieri. A se je vse obrnilo v drugo smer. Po podpisu pogodbe z agencijo IMG Models je leta 2014 prvič sodelovala na tednu mode v New Yorku. Nosila je kreacije modne hiše Desigual. Tisti mesec se je tudi prvič pojavila na naslovnici, in sicer v znani izdaji CR Fashion Book. Naslednje leto se je pojavila v Pirellijevem koledarju, podpisala pa je tudi pogodbo s kozmetično hišo Maybelline.

No, marsikdo pravi, da je vse to načrtno delo mame Yolande, ki že ima naziv nova 'mamažerka' v Hollywoodu. Primerjajo jo namreč z mamo sester Kardashian, Kris Jenner. Da je mogoče v tem nekaj resnice, pove dejstvo, da je v modnem svetu udomačen tudi najmlajši od Yolandinih otrok, 20-letni Anwar, ki je tudi zelo čeden. Na srečo pa fanta zanima tudi arhitektura in pa digitalni svet, tako da oče verjetno računa nanj, da bo nekoč prevzel njegove posle. Mohamed ima iz prvega zakona z Mary Butler še dve hčerki, Alano (34) in Marielle (39). Starejša ima dva otroka, znana pa je po tem, da ima svojo linijo sončnih očal, ki se imenuje Hadid Eyewear.

Nova Story že v prodaji

Story