Divje, bolj divje, Rihanna

Vir: Lea
6. 12. 2012

Pevka Rihanna, ki s polnimi pljuči uživa v življenju pop zvezdnice, je pred kratkim pod streho spravila sedemdnevni piarovski in žurerski maraton. Kako se je zabavala in zakaj nam ni treba biti v skrbeh zanjo?

Ko gre za zamujanje, je že dosegla megazvezdniške dimenzije. Skoraj debele tri ure je Rihanna v nedeljo, 18. novembra, pustila čakati svoje oboževalce v Berlinu, preden je ob 23. uri in 30 minut končno stopila na oder dvorane E-Werk.

Ob koncu njene turneje 777, v okviru katere je zvezdnica z najetim boeingom, polnim zabave željnih oboževalcev, teden dni letela po svetu in nastopila na sedmih koncertih, je njen časovni načrt namreč povsem razpadel. Posledično so se vrstile zamude na vseh koncih in krajih. V Torontu, Stockholmu, Parizu in tudi v Berlinu.

Živi kot rokerica
Toda žvižgi in vzkliki neodobravanja so v nemški prestolnici kmalu potihnili, ko je Rihanna začela nastopati. "What is 'hot' in German? What? 'Ice'?" Zvezdnica očitno težko izgovori črko h v besedici 'heiss', ki v nemščini pomeni vroče. "Well, it's very ice in here," je zavpila in sprožila že kar frenetičen val navdušenja.

Rihanna je sicer pop zvezdnica, a njen življenjski stil je bolj podoben življenjskemu stilu rokovskih zvezdnikov. In če upoštevamo to dejstvo, si lahko privošči zamudo. Oziroma celo mora zamujati! Glavno je, da izvede dober šov. In to Rihanni vedno znova tudi uspeva. Nobena od njenih kolegic z vrha glasbenega Olimpa ne koraka skozi življenje tako dosledno kot prav ona.

Stalno je na poti, ima pompozne nastope v vseh kotičkih našega planeta, navzoča je v vseh svetovnih medijih ... Ves čas jo spremlja veliko zabave, šampanjca, marihuane, gole kože, tetovaž in stolpcev v rumenih tabloidih. Rihanna je stara komaj 24 let, pred kratkim pa je izšel Unapologetic, njen že sedmi studijski album. Na Twitterju z novičkami o  sebi dnevno hrani kar 26 milijonov sledilcev.

Na tem priljubljenem družabnem omrežju redno objavlja tudi svoje fotografije, na enih je v bikiniju, na drugih odpira naslednjo steklenico svojega najljubšega šampanjca Armand de Brignac ali pa zvija džojnt. Njeni zvesti spremljevalki sta njena sestrična Noella in prijateljica iz mladosti Melissa Ford, ki igrata pomembni vlogi pri sprejemanju odločitev v njeni glasbeni založbi, a vendarle nimata nobene besede, kadar njuna slavna prijateljica ponovno zamudi na sestanek ali celo pozabi nanj.

Družbo pa Rihanni pogosto delajo tudi uveljavljeni zvezdniki, kot sta na primer raperja P. Diddy in Pharrell Williams.

Rihanna je Rihanna
Rihanna je 'larger than life', kot temu pravijo Američani, torej v dobesednem prevodu večja od življenja. Kljub temu pa se svojim oboževalcem ne zdi nedosegljiva in tuja, saj niti za trenutek ne deluje kot kakšen umeten proizvod. Rihanna pač ni Lady Gaga ali Nicki Minaj.

Rihanna je Rihanna, v elegantni Chanelovi obleki, v spodnjem perilu Victoria's Secret ali pa v navadnem puloverju. Je mešanica nedolžnega otoškega dekletca in seks bombe.

Na koncertih, ki jih je imela v okviru turneje 777, so oboževalci opazili njeno stalno menjavanje vlog, ki je bilo zelo izrazito in tudi učinkovito. V enem trenutku je povsem zatopljena v svoje misli in z blaženim nasmeškom na obrazu plesala na divje ritme, v drugem pa je z razkrečenimi nogami stala na robu odra in se grabila za mednožje.

Kadar na to temo ogovorijo Evana Rodgersa, se ta smeji. Newyorški producent je Rihanno odkril med dopustom na Barbadosu in poskrbel za podpis pogodbe z velikanom hip hopa Jay-Z-jem. "Ja, kakšna sprememba! Še vedno se spominjam majhne, sramežljive deklice," pravi Rodgers in dodaja: "Zdaj pa je postala tako noro samozavestna. Zdaj je lahko, kdor hoče biti. Lahko počne, kar hoče."

Pomembno zanjo pa naj bi bilo to, da ima ob sebi svojo 'nadomestno družino'. Članice te družine sta že omenjeni sestrična in prijateljica, svetovalka za imidž Ciarra Pardo in njena dolgoletna asistentka Jennifer Rosales. "Rihannino življenje je noro in kaotično, a ti ljudje ji dajejo stabilnost," je prepričan Rodgers.

Uživa svoje življenje
Mimogrede, Rosalesova je tudi v Berlinu med njenim nastopom stala ob robu odra. V premorih med posameznimi pesmimi, ko je odrska svetloba malo bolj pridušena, Rihanna namreč hitro smukne k njej, da pregleda, ali je vse v redu z njenimi oblačili.

Prav zaradi vsega tega neumornega žuriranja, pohajkovanja po svetu in sumljivega razmerja z nekdanjim fantom, raperjem Chrisom Brownom, ki jo je leta 2009 tako brutalno pretepel, da je pristala v bolnišnici, je v preteklih letih številne skrbelo za Rihanno in njeno zdravje.

Jasno, vse skupaj je res blazno stresno, toda kdor ima priložnost Rihanno doživeti v teh dneh, začuti, da se preprosto le noro dobro zabava. Da uživa svoje življenje. "Ona se zabava," je pred kratkim v smehu rekla v priljubljenem ameriškem televizijskem šovu Ellen DeGeneres in pokazala na svoje mednožje.

"Lahko jo razumem, da tako koraka skozi življenje, zdaj je njen čas. Zavidam ji," pa je pred nekaj tedni izjavila pevka Rita Ora. O novopečeni britanski pevki, ki je prav tako pod okriljem Jay-Z-ja, se že zdaj govori, da bo kmalu postala še kako vroča. In katera je njena vzornica? Rihanna. Kdo pa drug ...

Priporočamo