DJ Sasha Lopez - njegova žena je hkrati njegova muza

DJ Sasha Lopez - njegova žena je hkrati njegova muza (foto: sasha Lopez Press) sasha Lopez Press
Vir: Story
29. 10. 2017

Ljubljanska Cvetličarna bo na zadnjo oktobrsko noč gostila zabavo epskih razsežnosti s hiti iz 90. let in novega tisočletja, zabelila pa jo bosta tudi Sasha Lopez in njegova seksi muza Ale Black.

Sasha je Romun. Ne ravno iz Transilvanije, a tudi pradomovina zapeljivih krvosesov ni več to, kar je bila. Zdaj je tudi dom enega od najbolj vročih črnomorskih glasbenih festivalov, Romuni pa so se v zadnjem desetletju proslavili kot mojstri plesnih ritmov za male in velike arene. Sasha je domač predvsem v slednjih, s hiti, kot so All My People (otvoritvena pesem karnevala v Riu 2012), Weekend, Beautiful Life, Everybody Feel Alright in Vida Linda, pa je zlezel pod kožo tudi mnogo Slovencem.

Story: Zadnji hit Vida Linda ste posneli z Angeliko Vee, ne z Ale.

Z Angelico se poznava že dolgo, predlanskim pa sva se po daljšem času srečala v Los Angelesu, kjer živi in dela. Posnela sva skladbo, na katero sem popolnoma pozabil, potem pa sem se lani spomnil nanjo in jo dokončal. Odlično se je prijela, še boljši občutek pa imam za novo Feels Good, ki jo izdajam ravno v teh dneh. Upam, da se ne motim, a to bi lahko bil moj najboljši komad do zdaj. Angelika sicer ne bo nastopila z mano v Ljubljani, a tudi Ale zna Vido Lindo odlično odpeti.

Story: Je Ale vaša muza? In kakšen je sploh odnos didžejev do muz? Najbrž to ni ravno trpljenje v slogu romantičnih pesnikov zaradi nedosegljive ljubezni?

Ale je moja žena in včasih res tudi muza. Zelo me navdihuje, a ne trpim. Glasbo vrtim in ustvarjam že 20 let in plesna glasba ni trpljenje, ampak pozitivna glasba za ples, zabavo, druženje, na plesišču pa se rodijo enonočne avanture in ljubezni za vse življenje.

Sasha Lopez: Njegovo čudovito življenje

Story: Kako pa je, ker sta ves čas skupaj? Včasih gotovo postane naporno.

Ne, res ni lahko biti ves čas skupaj na turnejah, doma, v studiu ... A sva profesionalca, znava si organizirati čas za delo, sproščanje, skupne trenutke pa tudi preživeti kakšen dan drug brez drugega. Včasih vseeno pride do zasičenosti, a se dobro poznava in sva se naučila kosati tudi s tem.

Story: Črno morje postaja vroča festivalska destinacija. Zakaj bi nekdo, ki hodi na Ibizo in Jadran, moral preveriti tudi vaše zabave?

Res priporočam obisk kakšnega glasbenega festivala v Romuniji. Letos so nas na DJ Awards razglasili za žurerski narod leta, imamo festivale za ljubitelje elektronike in tudi bolj pop zgodbe. Eden od največjih je Untold v Transilvaniji, ki je redno nominiran za različne nagrade. Nekaj podobnega bo tudi nov festival Neversea na črnomorski obali. Ne vem, zakaj, a vzdušje na naših festivalih je res eno od najboljših. Glasba je povsod podobna, verjetno k dobremu vzdušju prispevajo naše lepe punce, gostoljubje, dobra hrana in do žepov prijazne cene.

Story: Kaj pa slovensko občinstvo?

Pri vas sem nastopil že vsaj 15-krat in lahko rečem, da znate žurati. Ste dobro občinstvo, vedno me sprejmete z navdušenjem, všeč sta mi vaša hrana in gostoljubje, tako da že komaj čakam, da se vrnem.

Story: Z Ale prihajata na žur s plesnimi klasikami od 90. let naprej. Kateri so vaši favoriti iz tega obdobja?

Prvi in največji je bil zagotovo Michael Jackson. Zaradi glasbe, karizme, koreografij, odrskega nastopa, petja, njegovi videospoti so bili izjemni ... So pa na moj glasbeni okus vplivali tudi številni drugi, če jih naštejem le nekaj: Moby, Faithless, Armand van Helden, Daft Punk, Nightcrawlers, Fatboy Slim, Prodigy ...

Story: Video za Perfect day ste posneli pri nas. Kako se spomnite tega popolnega dne?

Predvsem je bil zelo zabaven. Ta duet smo posneli s kolegi iz projekta Radio Killer, s katerimi smo nastopili v Portorožu, ki je res lep kraj. Fantje, ki so nas gostili, so nas lepo sprejeli in nam res pomagali, za snemanje videa so nam uredili celo brezplačno uporabo teniškega igrišča in jahte, s katero se vozimo po zalivu. Res bi se jim rad še enkrat zahvalil za to čudovito izkušnjo.

Foto: Sasha Lopez Press

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story43/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 43/2017

Story 43/2017, od 19. 10. 2017