Dolly Parton in njena katastrofalna družina

Dolly Parton in njena katastrofalna družina (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
28. 11. 2018

Legendarna pevka kantri glasbe Dolly Parton ima družino z veliko skrivnosti. 

Rada bi jih prikrila, a ji to očitno ne uspeva najbolje. Nekdo, ki je blizu pevki Dolly Parton (72 let), je za medije povedal: “Dolly daje vse od sebe, da bi njene družinske skrivnosti ostale skrite. Noče, da bi onečastile njen ugled, ki ga je gradila več let.” Prepričana je, da bi, če bi na dan prišle zadeve, ki se skrivajo v njeni družini, uničila vse, za kar je tako dolgo garala. A nemalokrat je zelo težko preprečiti, da ljudje ne bi izvedeli, kaj se dogaja za štirimi zidovi. Pevkin brat Randy se je nekoč želel podati po njenih stopinjah, a se je njegova kariera zaradi težav z alkoholom zelo klavrno končala, še preden se je sploh dobro začela.

Randy si je med drugim omislil posojilo v vrednosti 21,5 milijona dolarjev, s katerim je nameraval ustanoviti gledališče Randy Parton. Pozneje so s preiskavo ugotovili, da je kar 2,4 milijona ameriških zelencev porabil za alkohol in potovanja v Las Vegas. Skupaj s partnerji si je nakopal tudi tožbo, njegova slavna sestra pa je ves čas vztrajno trdila, da je njen brat v tej zgodbi le žrtveno jagnje. Randy zdaj dela v sestrinem zabaviščnem parku Dollywood, v bližini katerega živi s svojo soprogo Deb. O glasbeni karieri pa ne razmišlja več. A tu se težave družine ne nehajo.

Zabredla je namreč tudi Dollyjina nečakinja, Randyjeva hčerka Tever. Dolga leta je bila namreč odvisna od mamil, leta 2006 pa so jo aretirali, ker je poskušala oropati bolno mamo svojega nekdanjega fanta. Očitno je tudi tu nastopila Dolly s svojimi zvezami, saj so pozneje podatki o aretaciji skrivnostno izginili. “Družina Parton je tako zelo vplivna, da lahko naredi, kar hoče, in se potem izvleče iz vsega,” je pojasnil skriti vir, ki mu je očitno veliko do tega, da umaže njihovo družinsko ime.

Dolly se je odločila, da bo pomagala svoji nečakinji ‒ dala ji je 25 tisoč dolarjev in jo poslala na rehabilitacijo. Zdravljenje očitno ni bilo uspešno, saj so jo policisti nekaj let pozneje našli nezavestno v avtu, v katerem so bili tudi številni recepti za zdravila. Tever je vzela prevelik odmerek, policisti so jo preiskovali, a so pozneje tudi to sočno zgodbo uspešno skrili pred javnostjo. Še bolj žalostno življenje je imela Dollyjina 67-letna sestra Stella, ki je trpela v viharnem zakonu.

Imela naj bi tudi neprijetno izkušnjo z nekim starejšim moškim, ki je bil na položaju in jo je želel posiliti. Ni imela niti sreče z izbiro moža, saj ima še danes vidne številne brazgotine. A to še ni dovolj. Tudi druga Dollyjina sestra Freida Estelle in brat Floyd, ki sta dvojčka, sta odvisna od alkohola in mamil! Uboga pevka Dolly, zapravila je milijone, da bi svoje najbližje popeljala na pravo pot, a ji nikakor ni uspelo. Zato se zdaj boji še vseh drugih podrobnosti, ki bi utegnile priti na površje in ji uničiti ugled.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo