Donald Trump: Bo sprožil izseljevanje zvezdnikov?

Donald Trump: Bo sprožil izseljevanje zvezdnikov? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
18. 11. 2016

Med ameriško predvolilno kampanjo ni bilo malo zvezdnikov, ki so javno napovedovali, da se bodo, če bo novi ameriški predsednik postal Donald Trump, izselili iz ZDA. Glede na to, da je kontroverzni republikanec dejansko zmagal na volitvah, bo zanimivo spremljati, kateri zvezdniki bodo držali obljube oziroma uresničili grožnje.

Bryan Cranston, junak serije Kriva pota, je dejal, da se mu sicer ne zdi realno, da bi Donald Trump postal ameriški predsednik, in da moli, da se to ne bi zgodilo, a v isti sapi poudaril, da bi se v primeru Trumpove zmage vsekakor preselil. Pojasnil je, da bi si privoščil permanentne počitnice v Vancouvru. Igralec Samuel L. Jackson je Trumpa kritiziral zaradi kampanje in napovedal: "Če bo ta 'pizdun' postal predsednik, bom svojo črno rit preselil v Južno Afriko."

Igralka Lena Dunham je dejala, da bo v primeru Trumpove zmage 's stoodstotno gotovostjo' pobrala stvari in se preselila v Kanado: "Ljubim Kanado. Mislim, da je to čudovita dežela, v Vancouvru pa je neki kraj, ki se mi zdi čudovit in privlačen. Posle lahko vodim od tam." Da se bo vrnila v rodno Kanado, je napovedala tudi Neve Campbell, zvezdnica serije Hiša iz kart, njena stanovska kolegica Natasha Lyonne, junakinja serije Oranžna je nova črna, pa je rekla, da bo odšla v norišnico. Legendarna glasbenica Cher je prek Twitterja sporočila, da se bo odselila na Jupiter, če bodo njeni rojaki izvolili Trumpa, svoj odhod v tem primeru pa je že marca na Instagramu naznanila tudi glasbenica in igralka Miley Cyrus.

Stand-up komedijantka in igralka Amy Schumer je izjavila, da bi bila v primeru Trumpove zmage, na katero je gledala kot na nekaj povsem norega in njej nedoumljivega, njena destinacija Španija. Hkrati je poudarila, da bi se v tem primeru njen repertoar šal spremenil, saj bi se morala naučiti špansko. Amyjina kolegica, komedijantka Chelsea Handler, je dejala da je za vsak slučaj že kupila hišo v drugi državi, in poudarila, da bo – v nasprotju s številnimi, ki le grozijo z izselitvijo – dejansko zapustila svojo domovino. Komik in nekdanji televizijski voditelj Jon Stewart je rekel, da bi razmislil o možnosti, da se vkrca v raketo in odide na drugi planet, saj je očitno, da je ta planet ponorel.Igralka Whoopi Goldberg je kot sovoditeljica oddaje The View povedala, da Trump ni predsednik, ki si ga želi, in da bi bil v primeru njegove zmage morda čas, da se preseli, saj si selitev lahko privošči. Med zelo glasnimi Trumpovimi nasprotniki, ki so javno naznanjali izselitev iz ZDA v primeru njegove zmage, so med drugim še legendarna glasbenica in igralka Barbra Streisand, igralec Keegan-Michael Key, komik in televizijski voditelj George Lopez, glasbenik Ne-Yo, aktivist za državljanske pravice Al Sharpton in igralka Raven-Symoné.

Ali se bodo njihove napovedi uresničile ali so imeli le polna usta besed in jeze, bomo videli v bližnji prihodnosti. Ob tem pa je treba poudariti, da seveda obstajajo tudi številni zvezdniki, ki podpirajo Trumpa in jih je njegova zmaga navdušila. Med njimi so igralci Jon Voight, znan tudi kot oče Angeline Jolie, Stephen Baldwin, Gary Busey, Antonio Sabàto mlajši in Lou Ferrigno, glasbeniki Aaron Carter, Kid Rock, Gene Simmons, Ted Nugent in Loretta Lynn, resničnostna zvezdnica Teresa Giudice, starleta Tila Tequila, nekdanji košarkarski as Dennis Rodman, nekdanji boksarski šampion Mike Tyson, televizijska osebnost Willie Robertson in nekdanji rokoborec Hulk Hogan.

Tekst: Tim Jeras

Priporočamo