Donald Trump nominiran za zlato malino za najslabšega igralca!

Donald Trump nominiran za zlato malino za najslabšega igralca! (foto: profimedia) profimedia
22. 1. 2019

Ameriški predsednik Donald Trump se je znašel v družbi Johna Travolte - oba sta namreč nominirana za zlate maline, "nagrade" za najslabše filmske realizacije v letu 2018, ki so ga organizatorji označili za katastrofalnega.

Trump je nominiran za najslabšega igralca za t. i. "cameo" vlogo v dveh dokumentarcih iz lanskega leta - "Death of a Nation" režiserja Dinesha D'Souza in "Farenheit 11/9" Michaela Moora.

Sicer pa ima Trump že eno zlato malino iz leta 1989, ko je igral samega sebe v filmu "Ghosts Can Do It". Njegova žena Melania Trump in ožja sodelavka Kellyanne Conway sta nominirani za stranski igralki za arhivske posnetke, uporabljene v filmu "Farenheit 9/11".

Za najslabši film je nominiran "Gotti", ki govori o pokojnem newyorškem mafijskem botru Johnu Gottiju. Film je doživel neuspeh na kinematografskih blagajnah in si prislužil nominacijo za najslabši film, scenarij in igralski par - to pa sta John Travolta in njegova žena Kelly Preston.

Za nominirance in dobitnike glasuje okrog tisoč članov zlate maline iz 24 držav, ki se v združenje lahko včlanijo preko interneta ob plačilu 40 dolarjev. Dobitniki, ki se sploh pojavijo na podelitvi (ta poteka dan pred podelitvijo oskarjev) dobijo kipec v obliki maline, ki je velikosti žogice za golf, na filmskem kolutu, pobarvan pa je z zlato barvo.

Priporočamo