Dražen Žerić: Poje le na koncertih

Dražen Žerić: Poje le na koncertih (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
23. 1. 2016

Očitno je, da je v glasbi našel svojo ljubezen. O tem zgovorno priča dejstvo, da so mojstri ljubezenske lirike – Crvena jabuka z Draženom Žerićem - Žero na čelu – na sceni že 30 let. Nam je Žera zaupal tudi nekaj drugih malenkosti, ki se jih vedno znova razveseli.

Dražen Žerič - Žera nas z ekipo navdušuje že 30 let.
Fantje v Cvetličarni obljubljajo odlično glasbeno poslastico.

Njegova strast je nedvomno glasba, veliko čustev, ljubezni in navsezadnje svojega časa je namreč namenil prav njej. Pravi, da je v njej našel svoj varen pristan, iz katerega črpa navdih in energijo. Na odru ga vedno preplavijo pozitivna čustva, nikoli ni otožen, vse to pa zaradi glasbe in zvestih oboževalcev, ki z melodijami Crvenih jabuk živijo in jim vračajo pozitivno energijo.

In kje še najde svoj smisel?

V zasebnem življenju je malo drugače. Žera se rad zateče na morje, kjer svojo glasbo z veseljem zamenja za spev galebov in valov. Karizmatični pevec uživa v pristni naravi, kjer si pogosto privošči mir v družbi dobre kavice in dnevnih časopisov. "Poleg glasbe je moj smisel življenja morje. Morje in galebi, ribe, dobra hrana, mir ... Vse to plus dobra žena," pravi v smehu. Zelo rad pa Žera tudi kuha. Počitniški večeri v njegovi družbi so zato precej gurmansko obarvani. Sicer bi si najbrž mislili, da prijetno druženje kdaj pa kdaj začini s svojim odličnim vokalom, a ni tako. Žera nam je zaupal, da poje izključno samo na koncertih in nikoli v družbi prijateljev. Vsi, ki bi radi v kratkem začutili energijo Crvenih jabuk in se prepustili odličnemu Draženovemu vokalu, pa boste imeli priložnost že konec tega tedna na ponovoletnem koncertu v ljubljanski Cvetličarni. Crvena jabuka k nam namreč prihaja 15. januarja.