Drew Barrymore: Hčerkice ne bo skrivala pred javnostjo

Igralka in njen soprog Will Kopelman sta ugotovila, da jima grozi nevarnost, da se bosta preveč zaprla v svoj družinski krog in se povsem izolirala od sveta, če se bo vse vrtelo le še okoli njune hčerkice.  (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
13. 2. 2013

Hollywoodska zvezdnica Drew Barrymore je že pošteno spravljala ob živce svojo taščo in vse medicinske sestre okoli sebe, ko jim je postavljala vsa mogoča vprašanja, povezana s svojo prvorojenko, in jih prosila za koristne materinske nasvete.

Ko je 37-letna igralka Drew Barrymore povila svojega prvega otroka, punčko Olive, je hotela izvedeti prav vsako malenkost, povezano z materinsko vlogo. Drew in njen soprog Will Kopelman sta se v starševski vlogi znašla septembra. Ko je novopečena mamica malo Olive prvič držala v naročju, so jo preplavila globoka čustva, zato se je odločila, da se bo od tistega hipa vse v njenem življenju vrtelo le še okoli dojenčice.

"Ko se je rodila moja hčerka, sem tašči postavila na tisoče vprašanj. Medicinske sestre sem s svojimi vprašanji spravila ob živce. Spraševala sem za vsako najmanjšo stvar. Sem mama, ki hoče preprosto le ostati doma ... Vse drugo je postalo postransko," je pojasnila navdušena, a očitno še nekoliko negotova mamica v intervjuju za revijo Harper's Bazaar.

Hčerki ne želi otroštva, podobnega svojemu
Govorice, da je rodila kar doma, je zanikala in zagotovila, da je šla rodit v porodnišnico. Takoj ko je Olive ugledala luč sveta, pa je začela intenzivno razmišljati o otroštvu svoje prvorojenke. Si je morda zaželela, da bi hčerkica – tako kot ona – že od zgodnjega otroštva živela življenje v soju žarometov?

"Najprej sem potrebovala malo časa. Skrivala sem se kar šest tednov, ker živim zelo javno življenje ... Potem pa mi je postalo jasno, da sploh nimam izbire. To sem si morala najprej razjasniti," odgovarja. Znano je, da je imela Drew izredno težko otroštvo, že kot najstnica je večkrat pristala v klinikah za zdravljenje odvisnosti, za seboj pa ima tudi že poskus samomora. Že pri 15 letih si je po sodni poti priborila neodvisnost od svojih staršev. Čeprav ni jezna, ko se spomni svojega težavnega otroštva, si ne želi, da bi se kaj podobnega ponovilo v življenju njene hčerke.

"Cenim potovanje, ki je za menoj, a tega si ne želim za svojega otroka. Nič od tega. To pa nima nič opraviti s tem, ali imam rada svoje otroštvo ali ne. Imela sem ga rada. A kot mama si česa takšnega za svojega otroka ne želim," je zagotovila.

Ne bo se izolirala
Ob koncu intervjuja je filmska zvezdnica spregovorila še o svojem namenu, da Olive ne bo skrivala pred svetom, saj ji noče povzročiti kakšne škode. Oba z Willom sta pred kratkim namreč ugotovila, da jima grozi nevarnost, da se bosta preveč zaprla v svoj družinski krog in se povsem izolirala od sveta.

"Resnično bi lahko živela v sobi brez oken nekaj metrov pod zemljo ... Predstavljala sem si vse mogoče scenarije, kako bi lahko bilo, a preprosto nočem spadati med tiste norce, ki živijo v kakšni gozdni koči," je Drew pojasnila svojo odločitev.

Priporočamo