Družina princa Williama nikoli ne bo spoznala Diane

Družina princa Williama nikoli ne bo spoznala Diane (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
16. 6. 2017

Princ William je bil star 15 let, ko sta z bratom Harryjem izgubila mamo, princeso Diano.

Njuna smrt je oba močno prizadela in zelo veliko časa sta potrebovala, da sta jo predelala. Harry je pred časom priznal, da je bil tisti, ki se je pogovorom o mami in njeni smrti raje izogibal, kot da bi se s tem soočil. William pa je bil bolj odprt in je tudi zato izgubo nekoliko lažje predelal kot njegov brat. A vseeno priznava, da tudi njemu ni bilo lahko.

Za britansko izdajo revije GB je namreč povedal, da je tudi sam potreboval kar 20 let, da je o svoji mami lahko spregovoril bolj odprto, iskreno ter tudi javno. Ob tem pa je priznal, da si želi, da bi lahko bila ob njem tudi sedaj, da bi jo lahko kdaj prosil za kakšen nasvet.

Predvsem pa ga zelo žalosti, da ne bo njegova mama nikoli spoznala njegove žene Catherine oziroma Kate in videla odraščati njuna otroka – princa Georgea in princesko Charlotte. Ob tem je princ spregovoril tudi o tem, kako veliko mu pomeni družina ter da prav zaradi nje in stabilnosti, ki mu jo ta daje, svoje obveznosti veliko lažje opravlja. Prav to stabilnost ter srečno in varno okolje pa bi rad zagotovil tudi svojima otrokoma, ki jima s Kate poskušata omogočiti čim bolj normalno življenje.

Tina Ambrožič